Antrenor de înot de la Dinamo, acuzat că a violat o fetiță de 7 ani. Psiholog: “Multe dintre astfel de situații, de abuzuri sexuale, se întâmplă sub ochii părintelui și acesta nu știe”

Un antrenor de înot al CS Dinamo a fost reținut de poliție, fiind acuzat că a violat o fetiță în vârstă de 7 ani, care urma cursuri de înot.

Pe 13 februarie 2024, poliția a fost sesizată de mama unei fetițe de 7 ani. Aceasta îl acuză pe antrenor în vârstă de 20 de ani că i-a violat fiica în timpul unui antrenament.

Mirela Zivari, psiholog, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre abuzatorii dintre noi, despre comportamentul deviant al profesorilor și antrenorilor. Psihologul spune că la un simplu test psihologic se poate indentifica dacă un om are comportament deviant.

“Pentru părinte, de multe ori, astfel de lucruri sunt insesizabile și îți trebuie o pregătire specială pentru a identifica că în preajma copilului tău ar putea fi oameni cu astfel de apucături absolut cumplite. Multe dintre astfel de situații, de abuzuri sexuale, se întâmplă sub ochii părintelui și acesta nu știe, în interiorul familiei extinse, în grupul de prieteni, vecini, și de cele mai multe ori copilul nu spune. Se întâmplă destul de rar să aflăm de astfel de cazuri pentru că trec mulți ani și numărul de cazuri raportate la poliție este extrem de mic.

Știm însă că o schimbare bruscă a comportamentului copilului nostru, dintr-unul vesel devine unul abătut, care refuză să se alimenteze, are probleme cu somnul deodată, sunt primele semne clare că ceva s-a întâmplat și nu este o situație simplă sau specifică vârstei, unde pot să mai apară supărări între prieteni la școală, la grădiniță. Faptul că nu mai vrea să comunice, că se închide, că refuză, așa cum spuneam, mâncarea preferată, refuză să iasă din casă, sunt elementele clare pe care un părinte le poate observa la copil și plecând de la aceste lucruri să încerce să descopere ce i se întâmplă copilului.

Din experiență vă spun că copiii nu prea le spun părinților, acest lucru se întâmplă când un copil mai mare află, un frate mai mare sau o persoană foarte apropiată cu care se joacă copilul. Noi părinții mergem de multe ori pe o abordare de performanță legată de școală, de activitățile copilului și fără să vrem impunem o serie de reguli necesare educării și de multe ori relația devine mai închisă, iar copilul preferă să mărturisească astfel de lucruri unei persoane cu care mai degrabă se joacă decât cu care are o relație mai serioasă. Dar știm, tot din realiate, că și atunci când se întâmplă, s-ar putea să treacă foarte mulți ani până când copilul ajunge să spună aceste lucruri sau nu le spune niciodată”, a explicat Mirela Zivari, psiholog.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -