Obiectivele echipei feminine de gimnastică a României la Jocurile Olimpice de la Paris: “Ne-am propus 4 finale”

Echipa feminină de gimnastică a României se pregătește intens pentru Jocurile Olimpice de la Paris, care se vor desfășura în perioada 26 iulie – 11 august 2024.

Ingrid Istrate, secretarul general al Federației Române de Gimnastică, a vorbit la Sport Total FM despre perioada de pregătire a fetelor din lotul național.

Pentru ele urmează Campionatele Europene din aprilie, care vor reprezenta un “antrenament” pentru Olimpiada din vară.

Ingrid Istrate spune că va fi nevoie de multă muncă și susținere pentru ca gimnastica românească să strălucească din nou la Jocurile Olimpice, în căutarea medaliilor.

Totuși, Federația și-a propus calificarea în 4 finale la Paris, la prima Olimpiadă la care lotul nostru național participă după o pauză de 12 ani.

“Noi ne pregătim pentru Campionatele Europene din aprilie, care vor avea loc la Rimini. Lotul olimpic feminin abia s-a întors dintr-un stagiu de pregătire din Franța și acum a intrat în linie dreaptă de pregătire, la Izvorani.

Mi-aș dori să spun că ne-am propus medalii. Toți ne dorim medalii la Jocurile Olimpice. Revenirea nu e tocmai ușoară și încă nu suntem acolo unde putem să spunem că sigur vom lua medalie. Ne-am propus o finală pe echipe, în primele 8, două finale pe aparate și o finală la individual compus. Bineînțeles că o finală pe aparate poate reprezenta și medalie.

Dar încă suntem în procesul de pregătire și creștere a echipei. Nu este deloc ușoară revenirea după un gol, să încerci în fiecare zi să construiești. Nu putem spune că suntem atât de aproape de medalii încă. Dar, cu multă muncă, seriozitate și susținere din partea celor care ar trebui să ne-o acorde, cred eu că suntem pe drumul cel bun.”, a spus Ingrid Istrate, la emisiunea “Trafic Sport”.

Ascultă aici interviul integral cu Ingrid Istrate:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -