Radu Voina acuză o legătură tacită între Lecușanu și Dedu: ,,Statutul impus de federație este praf în ochi”

Radu Voina, campion mondial și triplu medaliat olimpic, a intervenit telefonic la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 11 ianuarie, pentru a discuta cu realizatorii Gabriel Maricescu și Daniel Nazare, despre alegerile din cadrul FRH.

,,Probabil s-or găsi niște curajoși care să îndeplinească condițiile impuse și să candideze împotriva dl. Dedu. Până la urmă, dl. Dedu trebuie să își facă un statut autoritar unde nimeni nu mai are voie să candideze, să rămână el etern și productiv așa, dar producția din meseria și funcția pe care o are, nu prea se arată”, susține Radu Voina. 

Fostul campion mondial a fost întrebat despre anunțul Narcisei Lecușanu de a nu mai candida la FRH, insinuând diferite motive precum statul federație, cât și familia.

,,Cred că statul impus de federație este praf în ochii celor care privesc acest subiect. Acolo e alt ceva, toată lumea are familie și știa asta de la început. Că este aleasă într-un forum internațional, dar era o șansă să fie aleasă, deci cred că s-a întâmplat alt ceva. 

Dezamăgirea mea este mare, pentru că nimeni n-a forțat-o, nimeni nu i-a stat cu pistolul la tâmplă și că decizia a luat-o după ce inițial confirmase că se luptă pentru funcția de președinte al federației. În spatele ei, este o echipă care nu a lucrat de alaltăieri, au lucrat de atâta timp, s-au creat relații, s-a dorit… Mă rog, toată lumea este dezamăgită de decizia ei de a renunța, dar de fapt anunțul nici nu a fost făcut, de aceea îmi pun foarte multe întrebări. 

A apărut un articol într-un ziar de sport prin care prezintă ea de ce nu mai candidează. Eu i-aș răspunde cu o întrebare: ‘de ce ne anunță că a renunțat, când ea nu a anunțat oficial că va candida?’. 

Foarte multă lume este dezamăgită și dezorientată cu tot ce se întâmplă, cu câteva luni în urmă, toată lumea avea speranțe că va fi cineva care să dărâme statuia făcută din fier forjat, care se rupe foarte greu, a actualului președinte. Tot ce s-a făcut atâta timp se năruie cu puțin timp înainte de alegeri, de decizia finală. În fine, asta este viața și viața trebuie să continue”, a mai spus Radu Voina.

Întrebat de prezentatorul Daniel Nazare, dacă poate exista o înțelegere tacită între Dedu și Lecușanu, Radu Voina a spus că cel mai probabil este o legătură între cei doi.

,,Te poți aștepta la orice, cu toate că este greu de înțeles, dar în situația în care am ajuns, se poate presupune foarte multe lucruri, chiar și lucruri care sunt greu de dovedit. Se pot gândi la orice. Președintele Federației Internaționale de Handbal, ce legătură poate avea cu Federația Română de Handbal? Ce aș avea să îi reproșez, este că aceasta a spus că vrea să vorbească cu președintele IHF, da vorbește, îl informezi, dar nu îi cei acordul lui Mustafa, din ce am auzit eu că s-ar fi întâmplat”, a încheiat Radu Voina la Radio Sport Total FM.

Alegerile FRH se vor desfăşura în prima parte a anului, iar în lumea handbalului a început lupta pentru putere. Preşedintele Alexandru Dedu candidează pentru un nou mandat, iar până acum şi-a mai depus candidatura fostul arbitru internaţional Constantin Din.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -