România ar putea organiza Campionatul Mondial de Baschet din 2027 pe stadionul Arcul de Triumf, în lipsa unei săli. Anunțul lui Carmen Tocală

Carmen Tocală, președintele FRB, a vorbit despre posibilitatea ca România să co-organizeze Campionatul Mondial de Baschet de seniori din 2027. Organizarea de către România la București a Campionatului Mondial de Baschet 3×3 de tineret în octombrie 2022, la Circul Metropolitan, ar putea reprezenta puncte în plus pentru candidatura țării noastre.

Carmen Tocală spune că planul federației este de a crește o generație competitivă, care în final să se califice la turneul din 2027.

“Campionatul Mondial din 2023 se va desfășura în Japonia, Filipine și Indonezia. Următorul campionat va fi în 2027, să sperăm că va fi multi-city, adică în mai multe țări, probabil că vor fi 4, se vor stabili și continentele. Dar pentru a ne înregistra candidatura trebuie să avem niște garanții guvernamentale. Noi ne-am făcut planul de activitate, care arată că putem să creștem generația de jucători pentru 2027. Evident că ne-am propus să participăm la campionatul mondial, dar acum suntem într-o fază de pre-calificărim jucânnd cu Luxemburg și Albania, nu suntem în prima categorie, dar sunt convinsă că vom ajunge”, a explicat Carmen Tocală, la Sport Total FM.

Președintele FRB anunță că există câteva proiecte deja demarate pentru construirea de săli polivalente de peste 10.000 de locuri în orașele României, inclusiv mult dorita sală din București.

“Scopul unui campionat mondial, al organizării unui eveniment major, este și dezvoltarea insfrastructurii. Noi nu avem o sală de peste 12.000 locuri în Bucureși și ne propunem ca obiectivul nostru să aducă și sala mult visată și de a intra în rândul capitalelor sportive.

Mai e o situație pe care o putem replica de la Franța, care au jucat finala unui campionat european pe stadion, astfel că Stadionul Arcul de Triumf se pretează. Dar să sperăm că putem avea sala polivalentă.

O veste bună este că s-a început procedura pentru sala de 12.000 de locuri de la Brașov și este în curs de atribuire sala de 14.000 de locuri de la Timișoara. Sper să fie după un business plan și cu un management performant, pentru că o sală nu poate să fie numai a sportului, este a culturii și sportului în egală măsură.

Am avut o întâlnire cu Nicușor Dan, am discutat și despre campionatul mondial de tineret de 3×3 care ne va aduce puncte în drumul către Paris, dar am discutat și despre sala polivalentă. Terenul este lângă Arena Națională, este la primărie, dar în situația în care Primăria nu are fondurile necesare, probabil că se va ajunge ca CNI-ul să se ocupe”, a declarat Carmen Tocală.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -