Daniel Isăilă consideră că Boloni e singura variantă la națională: “Nu văd alți antrenori cu experiență care să mai preia acum naționala. Nu înțeleg politica FRF de a nu plăti clauze”

Daniel Isăilă, antrenor în Emiratele Arabe Unite la Baniyas, și fost selecționer la naționala U21 a României, a comentat, la Sport Total, FM, situația negocierilor dintre Federația Română de Fotbal și Ladislau Boloni, care trenează de mai multă vreme.

Isăilă crede că, în momentul de față, Boloni reprezintă singura variantă de antrenor cu experiență, liber de contract, care poate prelua naționala. Totodată, tehnicianul spune că nu înțelege politica FRF de a nu plăti clauze către cluburi pentru a obține semnătura unui anume antrenor, cum a fost, de exemplu, în cazul lui Dan Petrescu.

Nu știu ce să spun despre această situație, sunt multe aspecte atunci când semnezi un contract, depinde. Am citit și în presă, nu știu care este adevărul, că federația propune pe 2 ani, domnul Boloni pe 4 ani. Până se ajunge la un numitor comun, durează. A fost și perioada de sărbători, am auzit că e și un necaz, cu un fost antrenor al dânsului care a decedat… Oricum, mai este timp până la următoarea acțiune și eu sper ca FRF să ajungă la un numitor comun, pentru că este un antrenor cu experiență care nu mai are nevoie de nicio recomandare, cu un CV impresionant.

Cred că ar fi în dificultate FRF (n.r.: dacă ar eșua negocierile cu Boloni). Din punctul meu de vedere, nu văd antrenori cu experiență care să poate prelua în momentul de față echipa națională, liberi de contract. Chiar nu înțeleg politica asta să nu plătești clauza ca să nu ajuți cluburile cu bani. Nu, ajuți echipa națională. Astea sunt contractele, când vrei să ai antrenor de valoare la echipa națională, trebuie să faci un sacrificiu. Ai nevoie de oameni cu experiență, trebuie un sacrificiu comun pentru a reuși. Eu așa văd lucrurile.

Orice om valoros costă, nu poți să pui un antrenor care are valoare pe bani puțini. Prima dată trebuie să investești și apoi, cu răbdare, poți să reușești ceva. Altfel luăm doar pe cine acceptă, pe bani puțini.

Dacă te califici la turneul final, recompensa este foarte mare din partea UEFA. Ăsta ar trebui să fie obiectivul. E cal că atunci când ai un antrenor cu experiență, șansele cresc”, a declarat Daniel Isăilă.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -