„Her World Her Rules”, proiectul din care ies viitoare baschetbaliste. Ce spune Svetlana Simion despre programul lansat în cinci orașe din România

„Her World Her Rules” reprezintă un proiect venit din inițiativa Federației Internaționale de Baschet pentru că în ultimii ani a scăzut numpărul de baschetbaliste practicante la nivel mondial.

Ideea lansată este aceea a populariza sportul cu mingea la coș în rândul fetelor. Svetlana Simion, secretar general-adjunct la FR Baschet, este persoana desemnată să se ocupe de acest program în România.

“Her World, Her Rules” este un program la nivel internațíonal desfășurat în foarte multe zone și orașe din lume și sub forme și abordări diferite, însă toate au un singur scop: răspândirea dragostei pentru baschet în rândul școlărițelor.

FR de Baschet a aderat la acest program al FIBA Europe

Federația Română de Baschet a aplicat pentru prima oară în 2017, proiectul fiind extrem de bine primit în toate localitățile în care s-a desfășurat această activitate. Ca urmare a succesului înregistrat au existat numeroase cereri de legitimare la cluburile de baschet din orașele respective.

Anul 2019 a venit însă cu o nouă solicitare și FR Baschet a aplica din nou. S-a primit confirmarea de la FIBA și s-au ales cinci noi orașe: Tg. Mureș, Timișoara, Satu Mare, Tg. Jiu și Pitești.

“La Târgu Jiu efectul a fost imediat. Aici, în 2019 când am venit, nu există baschet feminin. Deloc! Nu exista club cu secție de baschet feminin, în fapt, de aici s-a lansat Carla Popescu – una dintre jucătoarele noastre de valoare.

A plecat la 13 ani de acasă, pentru că juca baschet cu băieții, tatăl este antrenor de baschet, dar nu avea echipa să se poată legitima.

Astfel s-a născut baschetul la Tg Jiu… Iar vineri am avut 70 de fetițe practicante și îndrăgostite iremediabil de baschet. Interviurile realizate cu acestea sunt extrem de emoționante.

Vineri am fost vizitate și de domnul primar care ne-a promis susținere în tot ceea ce facem și tot ceea ce ne dorim să facem, Tg. Jiu fiind unul dintre orașele alese de FR de Baschet pentru a pune bazele Academiei Regionale de Baschet”, ne-a declarat Svetlana Simion (foto sus), managerul acestui proiect.

„Iubesc foarte mult tot ce fac în acest proiect, ca de altfel toate proiectele FR de Baschet. Ambasadorul acestui proiect este Monika Brosovszky, prietenă și colega mea de la naționala României în anii în care practicam acest sport”, pare emoțíonată în glas mama jucătorului de fotbal Radu Drăgușîn de la Salernitana.

Scopul este promovarea baschetului feminin în toată Europa prin diferite activități

Programul „Her World Her Rules” este demarat de FIBA Europe in parteneriat cu federatiile nationale si are drept scop promovarea si dezvoltarea baschetului feminin pe intreg continentul.

Proiectul este susținut de unele dintre cele mai cunoscute jucătoare precum Alba Torrens, Emma Meesseman, Maria Vadeeva, Breanna Stewart, Sonja Vasic și Candice Dupree, care și-au dat sprijinul total.

„Her World, Her Rules” este un proiect unic și reprezintă și o campanie pe rețelele sociale, condusă de FIBA ​​Europe și care are ca scop promovarea baschetului feminin în toată Europa prin diferite activități desfășurate în parteneriat cu federațiile naționale.

Consiliul FIBA ​​Europe aprobă an de an alocarea de noi fonduri pentru a sprijini obiectivul principal de a atrage fetele către sport la vârstele de școală primară și gimnazială (6-15 ani).

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -