Lecția primită de Radu Drăgușin de la mama sa: “La 12 ani, mi-a cerut ghete de 14 milioane, o sumă fabuloasă. I-am zis să împărțim suma. Acum cântărește foarte bine ce alege”

Svetlana Drăgușin, fostă baschetbalistă a Universității Cluj în anii ’90 și multiplă campioană a României, a vorbit la Sport Total FM, în cadrul emisiunii Fluier final, despre alegerile de la Federația Română de Baschet, câștigate de Carmen Tocală, dar și despre fiul ei, Radu Drăgușin, jucătorul lui Juventus.

Svetlana Drăgușin spune că și-a retras candidatura pentru președinția FR Baschet imediat după ce Carmen Tocală și-a anunțat intrarea în cursă, și că, alături de Cătălin Burlacu, a intrat în echipa lui Tocală. Fosta baschetbalistă spune că alături de președintele federației își dorește să revitalizeze baschetul românesc, un sport care este lipsit de rezultate.

Totodată, Svetlana Drăgușin a povestit un episod din copilăria lui Radu când i-a oferit acestuia o lecție.

“Radu și-a dorit o pereche de încălțări super faine de fotbal. Cred că avea 12-13, 14 ani maxim. Costau, vă mărturisesc, 14 milioane (n.red. 1.400 lei), mie mi s-a părut o sumă fabuloasă 14 milioane pentru o pereche de încălțări și i-am explicat: <<Uite măi, mami, facem efortul ăsta, dar facem jumătate-jumătate, pui și tu din bănuții tăi din bursa și alocație>>.

Vă dau cuvântul meu de onoare că a pus jumătate din bănuți, încă le păstrează acasă, că sunt primele lui încălțări de fotbal pe care și le-a cumpărat și pe care le-a prețuit foarte tare și acum, acolo unde este, întotdeauna cântărește foarte bine ce alege”, a declarat Svetlana Drăgușin.

Totodată, mama lui Radu Drăgușin a dezvăluit că unul dintre primele lucruri despre care cei de la Juventus s-au interesat a fost situația școlară și notele acestuia din România.

Radu Drăgușin a susținut în această vară Bacalaureatul și l-a promovat cu rezultate foarte bune. Fotbalistul a obținut nota 8,65 la limba și literatura română, 9,15 la istorie și 9,7 la Logică și argumentare. 9.16 a fost media fundașului de la Juventus la Bacalaureat.

În vârstă de 19 ani, Drăgușin are contact până în 2025 cu Juventus, unde câștigă 500.000 de euro pe an. 3 milioane de euro este cota de piață a fotbalistului conform site-urilor de specialitate.

Drăgușin a ajuns la Juventus în 2018, când italienii au plătit 260.000 de euro către Regal Sport București.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -