Tiberiu Paul Iordache: ”M-am apucat de karate după ce am văzut filmele cu Bruce Lee și Jackie Chan”

Tiberiu Paul Iordache, a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 12 iulie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre cum a început să practice karatele.

Tânărul este dublu legitimat la Paris Choto Karate și CSO Voluntari. A obținut până acum nu mai puțin de patru titluri de campion mondial și trei tiluri de campion european.

,,În primul rând karatele este un sport care implică foarte multă disciplină, deci acestă disciplină m-a făcut să aleg sportul în loc de învățământ. Autoeducația și disciplina sunt foarte importante pentru că trebuie să ai timp atât pentru lecțiile de la școală, cât și pentru orele din sala de antrenament.

Primul sport pe care l-am practicat a fost tenisul de câmp, pe care l-am început la grădiniță, pe care l-am continuat până școala generală. Imediat după m-am apucat de karate, după ce antrenorul a văzut că am talent și că pot continua pe acest sport la campionate internaționale și am lăsat tenisul pe deoparte. Din clasa a 6-a mai joc în weekend tensi, dar de plăcere. 

De mic mă uitam la filmele cu Bruce Lee și Jackie Chan, de aceea karatele au devenit pasiunea mea. Aceste filme m-au făcut mai exact să mă apuc de acest sport. 

Antrenorul meu a fost cel care m-a descoperit ca sportiv, iar primul meu Campionat Mondial a fost la vârsta de 10 ani, unde am obținut locul 3, după ce înainte am obținut numeroase medalii și reușeam să ajung pe podium. Munca m-a făcut să-mi dau seama la nivelul la care sunt și m-a făcut să reușesc să am aceste titluri”, a spus Tiberiu Paul Iordache la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -