“Fulgerul” Ștefan Oprina: ”Am ajuns campion mondial la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor de la Belfast”

Alergătorul Ștefan Oprina, a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 11 iulie, pentru a discuta cu realizatorul Răzvan Toma, despre cariera sa de atlet.

,,Am 54 de ani, iar în curând voi împlini 55 de ani. Practic atletismul de la 11 ani, din clasa a 5-a, încă din vremea de când exista ‘Daciada’, o mișcare sportivă care conta foarte mult pentru viitorul tinerilor din România. Am continuat la liceu în competiții, iar apoi am evoluat ca sportiv la Clubul Regionala de Căi Ferate București, unde am devenit campion național la maraton cu echipa și am ieșit pe locul 3, cu 2 ore și 23 de minute. La acel moment acolo erau cei mai buni sportivi, eu venind de la Metalul Plopeni, fiind de loc din apropiere, din comuna Dumbrăvești. Acolo am descoperit fiorul alergării. Alergam într-o livadă, dând tură după tură și spunându-mi că se poate din ce în ce mai bine, motivându-mă cu motto-ul ‘Limitele organismului sunt nebănuite’, prinzând curaj de la zi la zi, am început să progresez.

După aparițiile cu succes la campionatele naționale, am hotărât să abandonez cariera sportului de performanță, venind familia, copii și munca. Am început să lucrez în Poliția Română, în transporturi, la Gara de Nord, dar nu am putut să mă las de sport și de alergare pentru că era o parte din mine.

Am continuat să particip la competițiile MAI, ajungând și campion mondial la categoria 45 de ani la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor de la Belfast. Am câștigat de 7 ori la rând crosul poliției croate și foarte multe titluri naționale și balcanice, dar am făcut multe recorduri care au început să fie bătute acum de noii intrați în ligă”, a spus Ștefan Oprina la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -