Sever Dron îi dă șanse bune Simonei Halep la Australian Open: “E pe drumul cel bun. A câștigat un turneu înainte de Grand Slam și e foarte important”

Sever Dron, celebrul antrenor de tenis român stabilit în Franța, a făcut analiza începutului de an al Simonei Halep, care a fost unul extrem de bun, cu un turneu câștigat la Melbourne Summer Set 1, cu o săptămână înainte de startul Australian Open.

Fostul component al echipei de Cupa Davis în anii ’70, crede că Simona și-a schimbat atitudinea față de anul trecut, când a traversat o perioadă mai slabă, fără titlu câștigat, și îi dă șanse bune la primul turneu de Grand Slam din 2022.

“A avut un început foarte bun, a reușit să câștige primul turneu în Australia, cu urcușuri și coborâșuri, a trăit fiecare meci așa cum trebuie să-l trăiască. A avut și ieșiri mai neașteptate din partea ei, puțin mai nervoasă. Dar dacă trage linie, este pozitiv, a câștigat un turneu care este foarte important. Să intri în Grand Slam cu un turneu câștigat, e foarte bine, e pe drumul bun. Încă nu e la punctul maxim, dar nu știi ce se va întâmpla. Are o săptămână de odihnă, pentru că s-a retras de la Sydney și cred că a făcut o alegere bună, ca să recupereze puțin, că a dat totul din ea la acest turneu.

Încă o dată, un turneu de Grand Slam durează 2 săptămâni, e foarte greu să știi ce se întâmplă în fiecare zi, dar deocamdată îmi plac foarte mult declarațiile ei, par foarte cinstite, nu spune ceva în plus, nu care calul, e lucidă în ce se întâmplă pe teren. Cred că e un lucru bun pentru Australian Open, dar totul depinde de cum te simți în zilele alea și mai ales de tragerea la sorți. Dacă era numărul 1 sau 2 mondial, ar avea o tragere la sorți mai interesantă, dar ăsta e tenisul, cu surprizele lui”, a spus Sever Dron, la Sport Total FM.

Simona Halep a întâlnit, în drumul ei spre primul titlu din 2022, adversare mai slab cotate: Veronika Kudermetova, locul 30 WTA, a fost jucătoare cea mai bine clasată împotriva căreia Halep a jucat, chiar în finală.

“Nu există adversare modeste. Lumea vorbește degeaba, e și vina noastră că ne gândim la clasamente, la nume. O să vedeți câte nume noi și câte clasamente se vor schimba anul acesta, pentru că a fost un an foarte greu pentru tenis, iar aceste nume despre care se spune că nu sunt cunoscute, sunt jucătoare care s-au antrenat, care au încercat să joace mai mult tenisul pe care îl știu ele și vom fi surprinși de aceste nume noi”, a explicat Sever Dron.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -