Scrimerii români au obținut opt medalii la Campionatul European de cadeți și juniori de la Tallinn

Roxana Bârlădeanu, secretarul general al Federației Române de Scrimă, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 27 februarie, pentru a discuta cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, despre Campionatul European de cadeți și juniori de la Tallinn.

“Când vorbim noi, încă se află în desfășurare Campionatul European de cadeți și juniori de la Tallinn, unde delegația noastră are și performanțe senzaționale. Deocamdată s-au cucerit nu mai puțin de 7 medalii.

Toate acestea au fost câștigate de sportivii de la proba de sabie, atât la fete, cât și la băieți. Ne bucurăm că avem medalii atât în probele individuale, cât și în cele pe echipe. Ne bucură mai ales faptul că și juniorii au reușit să obțină medalii. Urmează încă o zi de concurs în care vor urma pe planșă ultimele trei echipe ale României.

Pot spune că am început cu dreptul, am câștigat o medalie de argint de către Amalia Covaliu și o medalie de bronz de către Anastasia Fusea, ambele în proba de sabie feminin. Mai mult decât atât, am avut și o clasare în 5-8 prin Rosemarie Benciu, iar cea de-a patra sportivă a noastră din competiția de sabie s-a clasat în primii 16.

Aceste rezultate bune din proba individuală au dus echipa României de sabie feminină de cadeți pe poziția numărul 1 al tabloului de eliminare directă, astfel fetele noastre au început cu numărul 1 competiția pe echipe, ca lider. Au avut o evoluție foarte bună câștigând fiecare meci până la accesul în finala competiției, izbutind să cucerească aurul, o performanță extraordinară având în vedere că cele două medaliate din proba individuală Amalia Covaliu și Anastasia Fusea vor concura și anul viitor în această categorie a cadeților“, a spus Roxana Bârlădeanu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

PS

La câteva zile după discuția purtată la această emisiune, și echipa de sabie băieți (compusă din Casian Cîdu, Radu Niţu, Vlad Covaliu şi Mihnea Enache) a câştigat titlul european, la Campionatul European de Scrimă pentru cadeţi şi juniori de la Tallinn, după ce a învins în finala probei echipa Ungariei, cu 45-31. Iar Casian Cîdu a mai cucerit argintul la individual  și echipe la cadeți și bronzul la individual juniori.

Astfel,  delegația noastră de la Tallinn a câștigat opt medalii, la această ediţie 2023 a Campionatului European de Scrimă pentru cadeţi şi juniori: două de aur, trei de argint şi trei de bronz.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -