S-a înființat Academia Română de Baschet! Echipa de juniori va evolua în cadrul Ligii 1

Consiliului Director al Federației Române de Bascheta decis în data de 17 august că se înființează în București centrul de excelență Academia Română de Baschet, dedicat sportivilor născuți 2004 și mai tineri, în cadrul căruia se vor pregăti sportivii aflați în vizorul echipelor naționale de juniori ale României.

Totodată, echipa Federației Române de Baschet, denumită Romanian Basketball Academy – Getica 95, va fi înscrisă în cadrul Ligii 1, acordând astfel posibilitatea tinerilor sportivi să se pregătească și să activeze în cadrul unui campionat național care le aduce un plus de experiență competițională și implicit un plus de valoare, în vederea formării unor naționale juvenile cât mai puternice.

Managerul proiectului RBA–Getica 95 a fost numit Liviu Puicu, secretarul general-adjunct al Federației Române de Baschet.

S-a înființat Academia Română de Baschet! Echipa de juniori va evolua în cadrul Ligii 1

”Consider că astăzi este un moment de referință pentru familia baschetului românesc și suntem încântați să anunțăm atât înființarea primului centru de excelență al FRB, Romanian Basketball Academy, cât și semnarea unui contract important cu partenerul principal Getica 95 Com SRL.

O companie cunoscută, atrasă de proiectul nostru și dispusă să ni se alăture și să investească în formarea viitorilor performeri. Sunt convinsă că vom forma o echipă managerială puternică în jurul RBA-GETICA 95, o academie care vizează în primul rând performanța, de la procesul de selecție din segmentul juvenil, unde vom aduce un plus de valoare, profesionalism și investiție în modalitatea de selectare, pregătire și perfecționare individuală a celor care se află la porțile echipelor naționale, până la educația prin baschet.

Ne dorim să creștem și să formăm și modele pentru societate din rândul campionilor de mâine!”, a declarat președintele Federației Române de Baschet, a declarat Emilia-Carmen Tocală, la puțin timp după semnarea contractului cu partenerul principal SC GETICA 95 COM SRL pentru cofinanțarea proiectului Romanian Basketball Academy.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -