Ultra Race România – Concurenți din mai multe țări s-au întrecut în sălbăticia Munților Buzăului

Ultra Race România reprezintă o competiție de alergare / mers, desfășurată în 6 etape (7 zile), în zona Munților Buzăului. Concurenții, unii dintre cei mai experimentați din Lume, sunt nevoiți să parcurgă aproximativ 250 de km, prin cele mai sălbatice locuri de la noi din județ, fără nici un suport extern, doar cu un rucsac în spate, în care își duc hainele și mâncarea necesară celor 7 zile de concurs.

Singurul român din competiție, buzoianul Mihai Maros.

Concursul, desfășurat anul acesta în perioada 10 – 16 august, a început în Munții Siriului, cu o probă de 32 de km și s-a terminat în zona Vulcanilor Noroioși, cu un ultim traseu mai relaxant, de 16 km și o diferență de nivel mult mai mică.

O mână de voluntari voioși, patru organizatori și câțiva sponsori generoși, au reușit să pună numele Ultra Race România, respectiv județul Buzău, pe harta competițiilor internaționale. Aflat deja la a III-a ediție, acest concurs a adunat numai feedback-uri pozitive, iar unii dintre concurenți, din țări îndepărtate, au revenit să facă voluntariat, numai de dragul peisajelor de aici și a familiei care s-a format.

Cu toții au reușit să se descurce, cu un minim necesar, au făcut baie pe unde au putut, au dormit în câteva zile cât alții într-o seară, s-au luptat cu vremea capricioasă, cu durerea și chiar dacă 3 din 15 concurenți au abandonat, nu au plecat și au rămas în tabără, să ajute la buna desfășurare a competiției.

Cu toții au promis că vor reveni anul viitor și vor aduce mai mulți prieteni, uimiți de peisajele din superbul nostru județ și de familia care s-a format în jurul unui concurs, ULTRA RACE ROMÂNIA!

Mai multe detalii, fotografii și videoclipuri, puteți vedea accesând linkurile de mai jos:

Fotografii: Roberto George Popescu și Ultra Race România

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -