Adrian Mititelu: “Șumudică are cotă, vorbește bine, dar e un efort foarte mare și nimic nu e garantat. Dacă vine Șumudică nu înseamnă că echipa joacă mai bine”

Adrian Mititelu l-a demis pe Nicolae Dică de pe banca FC U Craiova 1948, din cauza rezultatelor slabe avute de echipă în startul campionatului, însă nu a numit un nou antrenor.

În direct la Sport Total FM, Mititelu a dezvăluit că s-a grăbit cu instalarea lui Dică la echipă, după eșecul cu FCSB, însă aceasta ar fi fost cea mai bună variantă la acel moment.

“Păi dacă nu iese treaba, ca orice afacere, ca orice activitate, dacă simți că nu merge, ce poți să faci? Fiecare face cum îi indică simțul și gândirea lui, pentru că fotbalul nu e diferit prea mult de alte activități, doar că aici dacă nu te miști la timp, pierderile sunt și mai mari sau de multe ori poare greșești când faci schimbări. Că e o loterie. Nimeni nu-și dorește, sunt cele mai urâte schimbările de antrenor, dar trebuie să fii foarte rece când iei deciziile și să nu gândești cu sufletul, ci cu mintea. Asta nu înseamnă că nu există și posibilitatea să fi făcut o greșeală, dar eu văd că am făcut lucrurile bine.

Eu m-am și grăbit când l-am pus, chiar în noaptea aia când ne-a bătut FCSB-ul în prima etapă, pe fondul presiunii am luat decizia, mi s-a părut cel mai la îndemână. Am zis să încerc. Nu mă așteptam la minuni, dar nici să fie un mandat atât de scurt. Echipa arată bine că are jucători buni în componență. Nu le-a făcut Dică ceva special, chiar dacă a avut o alternanță ca rezultate, ca joc a arătat bine”, a declarat Mititelu.

Șumudică la Craiova?

Mititelu spune că și l-ar dori pe Marius Șumudică în Bănie, dar că efortul financiar ar fi unul foarte mare, iar rezultatele nu sunt garantate.

“Vă dați seama că Șumudică are cotă, cum se spune, are atracție, vorbește și foarte bine la televizor când vorbește de fotbal. Dar e greu, pentru că are condiții foarte grele, condiții de echipă de Turcia. E un efort foarte mare și nimic nu e garantat. Dacă ai știi sigur… Când bagi bani într-un fotbalist, ai șanse mari să recuperezi. Dacă vine Șumudică nu înseamnă că echipa joacă mai bine.

Nu că nu am încredere în antrenorul român, noi avem și situația asta legată de staff-ul existent. E normal ca un antrenor să vină cu echipa lui, dar și la mine e o situație specială, nu pot să dau 4 oameni afară acum și să aduc alți 4. Nu pot decât pe motive întemeiate, să-i mut la echipa a doua și să le păstrez salariile, dar trebuie să am niște garanții. Trebuie să fie de ambele părți asumări, nu doar una. Unul să vină cu banii și alții cu promisiune verbală. Am mai făcut eu și am ajuns la faliment și excludere din cauza unui contract făcut naiv. Nu mai vreau să fac asta”, a declarat Mititelu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -