Florina Cristache a fost numită secretar general la Agenția pentru Sport

Schimbările de pe scena politică afectează și sportul românesc. Odată cu rocada guvernamentală, Ministerul Sportului a fost desființat și a fost transformată în Agenția Națională pentru Sport, structură care a mai existat în trecut.

Într-o mișcare surprinzătoare care a stârnit atenția opiniei publice, Prim-Ministrul României, Marcel Ciolacu, a semnat astăzi un decret pentru numirea doamnei Florina Cristache în funcția de Secretar General al Agenției pentru Sport, poziție rămasă vacantă până în prezent. Această decizie marchează o nouă etapă în gestionarea domeniului sportiv din țară și vine ca un pas important în eforturile de modernizare și dezvoltare a infrastructurii sportive, precum și în promovarea valorilor sportive în rândul populației. Florina Cristache, cu o vastă experiență în administrarea publică și o carieră solidă în dezvoltarea proiectelor sportive la nivel național, este văzută ca un nume potrivit pentru această funcție. În calitate de Secretar General al Agenției pentru Sport, ea va avea rolul de a coordona strategiile de dezvoltare sportivă, de a gestiona fondurile alocate pentru proiecte sportive și de a colabora strâns cu federațiile sportive și organizațiile relevante.

Ministerul Sportului s-a transformat în Agenția pentru Sport

În noul guvern condus de Marcel Ciolacu ministerul sportului a fost transformat în Agenţie Naţională pentru Sport, iar Elisabeta Lipă a fost numită în funcția de președinte. Elisabeta Lipă a fost numită în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Sport, printr-o decizie a prim-ministrului Marcel Ciolacu. Decizia a fost publicată marți, 20 iunie, în Monitorul Oficial. Agenţia Naţională pentru Sport a fost înfiinţată prin OUG nr. 59/2003, adoptată în cadrul şedinţei din data de 15 iunie a Guvernului României. ”Agenţia Naţională pentru Sport, instituția care înlocuiește Ministerul Sportului, va funcționa în subordinea Guvernului, sub coordonarea prim-ministrului, și va fi finanțată de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului. ANS preia de la Ministerul Sportului toate activitățile, posturile, personalul și patrimoniul și este condusă de un preşedinte cu rang de secretar de stat şi de doi vicepreşedinți cu rang de subsecretar de stat”, se arată într-o postare făcută pe contul de Facebook al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret.
[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -