Rezultate deosebite pentru România la Campionatul European de Karate

În perioada 17-19 Iunie 2022, s-a desfășurat în Cehia, la Praga, cea de-a 49-a ediție a Campionatului European de Karate pentru cadeți, juniori și U21, la care au participat 1085 de sportivi, din 48 de țări.

Sportivii români au avut evoluții foarte bune, reușind să se califice în opt finale mici, pe opt categorii diferite, din care au câștigat patru și implicit patru medalii de bronz pentru România:

– Bronz – Comănescu Ștefan – kumite U21 masculin -67kg; – 35 de sportivi pe categorie, din 35 de țări;

– Bronz – Tanas Florentin – kumite U21 masculin +84kg; – 31 de sportivi pe categorie, din 31 de țări;

– Bronz – Modi Alexandru Nicolas – kata cadeți masculin; – 27 de sportivi pe categorie, din 27 de țări;

Bronz – Neagu-Bârzan Alexandre – kumite cadeți masculin -52kg; – 35 de sportivi pe categorie, din 35 de țări;

La Campionatele Europene și Mondiale organizate în cadrul WKF fiecare țară poate înscrie un singur sportiv pe fiecare categorie de vârstă și kg, ceea ce face ca lupta pentru medalii să fie una foarte aprigă.

La acest eveniment România a participat cu un lot format din 30 de sportivi, 4 antrenori și un oficial, președintele FR Karate – Octavian Amzulescu.

Federația Română de Karate este singura federație de profil din România afiliată la World Karate Federation (WKF), care la rândul ei este singura recunoscută de Comitetul Internațional Olimpic (CIO).

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -