Radu Voina, după un Final 4 al EHF CL încântător: “Monștrii ăștia joacă 2 meciuri în 2 zile la 100% intensitate. Dacă iei o echipă de fotbal de la noi nici nu mai stă în picioare”

Radu Voina, marele fost handbalist, dar și fostul selecționer al naționalei feminine de handbal a României, a comentat, în direct la Sport Total FM, desfășurarea evenimentelor de la Final 4 Ligii Campionilor la handbal masculin, care a avut loc weekend-ul trecut, la Koln.

Ziua finalelor a fost una de infarct, atât marele trofeu, cât și medaliile de bronz, au fost câștigate după loviturile de departajare de la 7 metri. Finala mică a fost câștigată de Kiel, în dauna maghiarilor de la Veszprem, iar finala mare a fost câștigată de Barcelona, în duel cu Kielce.

“Totul a fost încântător, la superlativ. Impresionant! În afară de extreme, toți sunt niște coloși în adevăratul sens al cuvântului, cu niște abilități, cu o tehnică… Am primit un telefon de la Tudor Gheorghe, unul dintre cei mai mari artiști în opinia mea, care iubește handbalul, este înnebunit. Și zice “Băi, băiete!”, cum zic oltenii, “Ăștia de pe ce planetă vin?”

Frumusețe mare și când te gândești că au fost și 20.000 de spectatori, nu te poți supăra indiferent de rezultat. Și Dujshebaev a declarat că nu-i convine că a pierdut, sigur, dar nu te poți supăra pe absolunit nimeni, inclusiv pe Alex Dujshebaev, care a ratat 7 metri, face parte din joc. A fost extraordinar.

Mă uitam cu soția, care e mai sentimentală și e cu spaniolii. Eu n-am fost cu nimeni, aș fi vrut să câștige Kielce totuși, dar am trăit niște emoții, și nu cred că-s singurul, nefiind implicat în nimic, asta pentru că sunt două echipe senzaționale. Nu există nimic negativ în jocul de ieri. Desigur că o să sară românașii noștri, ăia care n-au altceva de făcut, să zică că noi am bătut cu Dinamo 2 dintre cele 4 echipe din Final 4. Am bătut Kielce, dar în primul meci, cine știe ce s-a întâmplat, și uite unde a ajuns Kielce. Mai trebuie să spună cineva că meritam să ajungem în Final 4″, a declarat Voina.

Radu Voina spune că o comparație obiectivă ar trebui făcută la nivelul echipelor naționale, unde România nu mai are rezultate de ani buni la masculin.

“Termenul de comparație este echipa națională. Hai să fim obiectivi și să nu ne îmbătăm cu apă rece. Câți jucători români joacă în străinătate la echipe adevărate? Asta e valabil și pentru fotbal, că suntem pe acolo cu toții. Tot căutăm motive, că e greu să joci nu știu câte meciuri în câte zile. Ăștia la handbal, monștrii ăștia, joacă în 2 zile 2 meciuri la intensitate 100%. Dacă iei o echipă de fotbal de la noi nu e în stare să mai stea în picioare”, a explicat fostul selecționer.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -