Mihai Duță, despre clubul Sportul Studențesc: “Este o minune pentru toată lumea că acest club există. Atmosfera studențească ține clubul în viață”

Mihai Duță, antrenor principal la clubul de rugby de la Sportul Studențesc, a fost prezent în studioul Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 16 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre clubul de rugby Sportul Studențesc.

,,Este o minune pentru toată lumea clubul acesta. Ei bine, clubul acesta continuă se existe și continuă să aibă tradiție și să mențină aceeași atmosferă.

Eu am jucat la Sportul Studențesc în anii ’90 și spun că era o atmosferă cu totul deosebită față de toate celelalte echipe, spun asta pentru că Sportul Studențesc era în prima divizie, la rugby erau câte 16 echipe în prima și în a doua ligă, iar în divizia a 3-a erau vreo 40. La sfârșitul anilor ’90 erau vreo 100 de echipe de rugby. Când am ajuns acolo în 1992, echipa era undeva pe locul 9 sau 10 în clasament și îmi aduc aminte că în primul an de acolo, Farul Constanța se bătea la titlu pentru că era o echipă cu tradiție și cu rezultate foarte bune în rugby, însă au pierdut campionatul pentru că au mâncat bătaie la noi acasă în Tei. Sportul Studențesc joacă în Complexul Studențesc Tei din anii ’70.

Într-adevăr, acolo era o altă atmosferă, erau mulți studenți, erau mulți ingineri în echipă, era o cu totul atmosferă pe care au apreciat-o și jucătorii mari de la alte echipe care spre sfârșitul carierei au venit să joace la Sportul Studențesc sau care au plecat de aici și au ajuns la echipa națională, la Steaua și Dinamo. 

Cred că atmosfera aceasta studențească mai ține clubul în viață, pentru că studenții au foarte multă energie, dar nu au bani, cam asta este situația clubului Sportul Studențesc în momentul de față, dar încă odată acolo este o atmosferă foarte bună și constructivă, toată lumea sare să te ajută dacă vrei să faci ceva”, a spus Mihai Duță la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -