Marius Avram: “Istvan Kovacs este poziționat în vârful elitelor arbitrajului mondial”

Fostul arbitru Marius Avram, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 22 februarie, pentru a discuta cu realizatorul Daniel Nazare, despre arbitrajul lui Istvan Kovacs de la Liverpool – Real Madrid.

“Este o performanță mare pentru arbitrajul românesc. Istvan Kovcs a arbitrat anul trecut chiar în semifinala Champions League și uite că din nou și anul acesta. Faptul ăsta arată că el este bine văzut chiar și după ce a venit de la Campionatul Mondial, chiar și rezervă fiind, iată el este poziționat în vârful elitelor arbitrajului european, dar și mondial în acest moment. Acest lucru este un lucru extraordinar pentru arbitrajul românesc și arată că după ieșirea lui Hațegan, sperăm să revină, dar deocamdată este ieșit, a ocupat acel loc în elita arbitrajului mondial.

Am observat că la un moment dat că ei ca se arbitrează singuri, dar în schimb viteza este absolut fenomenală cu o viteză mult mai mare decât ce întâlnește Istvan Kovacs în Liga 1 și atunci este absolut și normal ca nivelul său de concentrare să fie maxim. Eu i-aș recomanda, deoarece suntem și prieteni și discutăm de multe ori, chiar o să-i spun să se concentreze așa bine și la meciurile din Liga 1, pentru că până la urmă de aici pleci și astea sunt inportante pentru fotbalul românesc în momentul de față și pentru el ar fi extraordinar să se aducă la același nivel de performanță și la Mioveni cu CFR sau eu știu, am spus așa întâmplător.   

El se comportă diferit în Champions League față de cum se comportă în Liga 1, pentru că este altfel și fotbalul acolo. Într-adevăr acolo ai impresia că jucătorii se arbitrează singuri, ei se și opresc la faulturi și merg mai departe, nici nu prea există discuții decât foarte rar existe proteste, să înconjoare arbitrul, să ceară faulturi în continu cum se întâmplă pe la noi și atunci e normal ca arbitrul să se comporte altfel“, a spus Marius Avram la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -