Ionuț Rada: “Sportul trebuie să fie văzut ca o rutină zilnică, nu doar un fotbal pe săptămâna cu băieții”

Ionuț Rada, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 1 februarie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre proiectul The Rada Way.

Fostul fotbalist de la Steaua, CFR Cluj și Rapid crede că educația trebuie susținută prin sport, iar oamenii trebuie să conștientizeze că o viață sănătoasă este ușor de întreținut cu ajutorul unor programe sportive dedicate.

„Odată cu terminarea carierei mele, încă se știe că nu sunt foarte convins, pentru că îmi este greu în fiecare zi, mă văd la antrenamente, mă văd la meciuri, dar am spus că vreau să fac lucrurile în care cred și la care ține de mine, și legate de pasiune. Cu siguranță, la terminarea carierei îmi doream și încă îmi doresc să fac parte din conducerea unui club, adică nu cred că aș putea să fac meseria de antrenor, este o meserie care nu mă reprezintă și cumva am ales aceste proiecte pe care le fac tocmai în ideea pentru acești toți ani petrecuți în fotbal, deplasările, acest sacrificiu mutat dintr-o parte în alta n-a fost deloc ușor și în primul rând am făcut aceste alegeri și pentru familie, și am spus că până când se va ivi, important este ca eu să mă pregătesc în această perioadă de pandemie. Am ales să mă duc la foarte multe cursuri, să mă specializez, să învăț mai multe din punct de vedere al unui conducător de fotbal, managementul unui club, cursuri și bineînțeles partea care rămâne în continuare pasiunea mea pentru sport, acest proiect The Rada Way.

Proiectului meu este calea pe care mi-am ales-o în viaţă, limbajul în care am ales să împărtășesc experienţele mele comunității pe care am format-o în ultimii ani.

Obiectivele mele sunt susţinerea ideii de educaţie prin sport şi încurajarea unei vieţi sănătoase, pe care intenţionez să le promovez prin intermediul unei campanii de conştientizare adresate tinerilor şi adulţilor, în încercarea de a doborî barierele ce se creează adesea între sportivii profesionişti şi public.

Acesta este motivul pentru care am dezvoltat propriul program care să includă antrenamente deopotrivă educative, accesibile și distractive, pentru toate vârstele. Antrenamentele pe care le-am creat sunt rezultatul cunoștințelor pe care le-am dobândit de-a lungul carierei mele sportive în care m-am educat și am colaborat cu nenumărați profesioniști. Ele sunt o combinație de tehnici din școala alergării, pilates, yoga, hiit, cardio, tabata, prevenția accidentărilor și animal flow.

Îmi doresc să le ofer oamenilor mai multă încredere când vine vorba de sport. De cele mai multe ori este vorba despre a scăpa de câteva kg pentru că doctorul ne-a spus asta, adică foarte rar înțelegem de fapt foarte puțin de ce trebuie să facem neapărat sport. De ce ar trebui sportul să fie văzut ca o rutină zilnică, nu neapărat o dată pe săptămâna la un fotbal cu băieții”, a spus Ionuț Rada la Radio Sport Total FM .

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -