Ion Crăciunescu, despre delegarea lui Istvan Kovacs în finala Conference League: “Mă bucur, merită! De ce au trecut 27 de ani ca României să i se dea o finală de arbitrat?”

După prestațiile din acest sezon, în special cea de la meciul Man. City – Real Madrid, când Istvan Kovacs a fost lăudat de specialiști pentru prestație, arbitrul român a fost delegat la centru în la finala Conference League, AS Roma – Feyenoord.

Ion Crăciunescu, fostul mare arbitru, spune că era convins că Istvan Kovacs va fi delegat într-o finală în acest an și e de părere că are șanse bune să arbitreze și ultimul act din Champions League în anii următori. Totuși, Crăciunescu nu poate să nu remarce de ce au trecut 27 de ani de la ultima delegare a unui arbitru român într-o finală europeană.

Chiar Ion Crăciunescu este cel care a condus acum 27 de ani, în 1995, finala UEFA Champions League, Ajax – AC Milan, 1-0.

“Salutăm reușita lui Istvan Kovacs. Eu am spus că după meciul ăla (n.r. Manchester City – Real Madrid, semifinalele UCL) îl vom vedea întro finală. Nu în Champions League, că nu are cum, pentru că dacă arbitrezi o semifinală nu poți arbitra și finala, e lucru verificat de-a lungul istoriei competiției. Eu cred că are șanse mari și la Campionatul Mondial să arbitreze în fazele superioare și va avea șansa și de o finală UCL la anul sau peste 2 ani.

Ceea ce mă întreb eu, și dacă exagerez să-mi spuneți, de ce după 27 de ani României i s-a mai cuvenit să i se dea o finală? Pentru că 27 de ani noi n-am avut nicio finală. Sunt 27 de țări mai bune decât noi în Europa în această perioadă? Eu nu cred. Eu cred că avem și un Balaj, și un Tudor, care ar fi trebuit să primească o finală. L-am avut și pe Porumboiu înainte care trebuia să primească o finală. 27 de ani să nu ne bage în seamă? S-au plimbat finalele pe la alții, francezi, germani…

Mă bucur pentru Kovacs. Merită! Are calități foarte bune, îl ajută faptul că a jucat fotbal și pregătirea fizică care e impecabilă la el. A avut noroc, trebuie să recunoaștem, la meciul pe care l-a arbitrat. Pentru că trebuie să ai și noroc. Ăla e fault toată ziua, avantaj din ăla nu-ți iese 1 la nu știu câte, e aproape imposibil să dea gol. I-a ieșit, bravo că i-a ieșit, dar ăla era fault la 16 metri”, a declarat Ion Crăciunescu, la Sport Total FM.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -