Emilian Hulubei:„Nu este exclus să avem un nou miting al fotbaliștilor”

Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, a intervenit la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Execuții Matinale” din 5 august, pentru a discuta cu realizatorii Daniel Nazare și Gabriel Maricescu, despre litigiile din cadrul FRF.

Comisiile FRF nu le dau dreptate fotbaliștilor, deși aceștia sunt neplătiți de luni bune. Fotbaliștii străini au dreptul de a părăsi echipa și sunt exonerați de contract, după depunerea memoriilor, însă jucătorii români nu au dreptul de a părăsi cluburile la care sunt legitimați.

„S-a depus memoriu de aproape o lună de zile, s-au făcut unele apărări ale clubului. S-a apelat la toate armele posibile… Nu asta e problema, că durează o lună. Problema e că nu poți pleca imediat de la club… În caz că pierzi, clubul la care ajungi ulterior plătește în solidar cu jucătorul. Aici este problema mare în România. Nu durata litigiului.

Nu vor să facă asta, la străini se poate. Așa sunt legile noastre. Străinii râd de jucătorii noștri, ăsta e adevârul!

Ușor ușor ajunge cuțitul la os și nu este exclus să avem un nou miting al fotbaliștilor. Ar trebui să fie adoptate regulamentele noastre după cele FIFA și UEFA.

Am adus documente în Comitetul Executiv și nu ne-a băgat nimeni în seamă. E greu să treacă ceva propus de noi pentru că noi vrem ceva împotriva celor 16 cluburi de Liga 1. Iar ei se apără între ei”, a declarat Emilian Hulubei la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -