Situație incredibilă, cu 12 zile înainte de CE de volei de la Cluj: “Noi încă așteptăm semnarea contractului de finanțare de către Guvern. E vorba de imaginea României”

România va organiza grupa D a Campionatului European de Volei, la Cluj-Napoca, în perioada 18-25 august. Adin Cojocaru, președintele Federației Române de Volei spune că totul este pe ultima sută de metri în ceea ce privește realizarea, dar face un anunț incredibil: Guvernul nu a deblocat finanțarea pentru achiziția instalațiilor și materialelor necesare pentru buna desfășurare a competiției, lucruri impuse de forul european.

În cadrul emisiunii Execuții matinale, Adin Cojocaru a dat detalii privind organizarea CE de Volei la Cluj-Napoca.

“Suntem exact pe ultima sută de metri a realizării a tot ceea ce este necesar pentru organizarea grupei D a Campionatului European de Volei, între 18 și 25 august. Suntem pregătiți pentru absolut orice, deja am început să facem ce ne cere Federația Europeană.

Suntem într-o mică întârziere și nu din cauza noastră. Contractul de finanțare care este aprobat de Guvern, noi încă așteptăm astăzi să vedem dacă îl semnează cei de la Ministerul de Finanțe. De acolo se derulează toate plățile, suntem într-o zonă de stand-by cu achizițiile. Sper ca toată lumea să înțeleagă că este un eveniment sportiv la nivel național, unde este reprezentată România și voleiul românesc, nu anumite persoane. Ținta noastră și a oricărei federații sănătoase este să tindă către modele, așa cum spuneați, cum sunt cele de la Olimpiadă”, a declarat Adin Cojocaru.

“Lumea fuge de responsabilitate”

Președintele federației explică faptul că guvernanții nu oferă soluții reale, iar situația devine dificilă, având în vedere că startul competiției este foarte aproape.

“În devizul pe care noi l-am înaintat acum 2 ani, de când aveam acea aprobare prealabilă, după acea a devenit reală organizarea anul acesta, conform regulamentului internațional, trebuie să ai suprafață de joc nouă, să ai instalații aprobate de Federația Internațională și să ai acel sistem de challenge. Toate astea sunt obligatorii. Noi le-am înaintat cu cecea ce este prevăzut întro Hotărâre de Guvern, că pentru realizarea acțiunilor sportive se pot efectua cheltuieli pentru achziția de instalații și materiale sportive.

Acum, federația are altă regulă, nu are voie să aibă mijloace fixe. Bun, și ce facem? Cum realizăm? Vom fi amendați. Le-am zis să ne dea o sugestie astfel încât lucrurile să fie făcute corect. Lumea fuge, ca în România, de responsabilitate. Cum facem? Dacă eu am bani pentru așa ceva, rămân în România (n.r. materialele), nu fugim cu ele, nu facem nimic cu ele. Aici ne-am cramponat. Soluția nu ne-o dă nimeni. Vă dați seama că mai sunt 2 săpămâni și trebuie să găsim soluția necesară. E vorba de imaginea federației, de imaginea României”, a explicat președintele FRV.

75% din capacitatea sălii va fi disponibilă pentru accesul spectatorilor

Fanii vor fi prezenți în tribunele de la Cluj-Napoca, în limita maximă a 75% din capacitatea sălii.

“Accesul va fi de 75%, vor intra cei care sunt vaccinați, sau cu test PCR, sau test antigen, care se face la sală. Ne-am pregătit din toate punctele de vedere să încercăm să aducem 75% din capacitate pentru a susține și a crea un eveniment așa cum trebuie să fie în România”, a spus Cojocaru.

Întreaga discuție poate fi ascultată mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -