Emil Săndoi: “Eu văd un campionat cu 18 echipe, tur-retur și o să-mi susțin părerea asta”

Emil Săndoi, antrenorul echipei Chindia Târgoviște, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 7 ianuarie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre modul de organizare a campionatului, dar și despre evoluția jucătorului Andrei Pițian.

,,Eu sper să ne întoarcem la vremurile de atunci, nu să ne întoarcem în timp, să ne întoarcem ca mod de organizare a campionatului, pentru că am mai văzut declarații în presă și în mass media. În fotbalul românesc, cele mai bune rezultate și pe plan intern și pe plan internațional și gândindu-ne tot la echipele naționale, le-am avut tot atunci când a fost un campionat clar, concis cu 18 echipe, turul din vară până în iarnă, deci când lucrurile erau clare.

Nu se mai înjumătățeau puncte, nu se mai anulau goluri, golaveraj, lucruri de genul acesta. Eu sper să se revină cât mai curând. Și asta nu o să spun de acum, o spun de vreo patru, cinci ani de zile, am spus că tot așa văd un campionat, pentru că în campionatele puternice din Europa se joacă tur-retur. Și golaverajul rămâne același de după prima etapă, până după ultima etapă. Adică nu se anulează goluri, se pleacă de la golaveraj în play out, niște chestii de genul acesta, pe care nu înțelege nimeni. Nu mai știu ce firmă specializată, cred că din Olanda a venit cu propunere asta.

Ei judecă ce se întâmplă în Olanda, la ei. Poate că la ei e mai bine așa, dar de ce să nu judecăm noi ce este mai bine pentru noi. Adică noi nu putem să realiză, să ne dăm seama ce prinde mai bine la noi. Voi rămâne permanent la părerea asta, indiferent de ce sistem s-ar concepe. Am spus-o de când s-a introdus play off și play out, eu văd un campionat cu 18 echipe, tur-retur și o să-mi susțin părerea asta cât o să mă întrebe cineva.

L-am adus pe Andrei Pițian, de la FC Argeș. El a avut evoluții foarte bune la noi, a crescut foarte mult în campionatul trecut, când a jucat meci de meci. Era unul dintre jucătorii de bază. Acum s-a întors și eu sunt convins că o să aibă evoluții bune și în a doua parte a campionatului acesta, pentru că este un jucător profesionist, un jucător cu calități, un jucător pe care noi l-am pus în valoare, atunci când l-am avut la Chindia. A avut evoluții foarte bune”, a spus Emil Săndoi la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -