Anghel Iordănescu, analiză a Superligii: “E extrem de dificil și de greu să înțelegi fotbalul românesc. Mai fac o afirmație destul de gravă, de dureroasă: e lipsă de valoare”

Anghel Iordănescu a fost invitatul zilei la emisiunea “Fluier final”, cu Narcis Drejan, unde a făcut o analiză a fotbalului românesc, dar mai ales a Superligii.

Fostul selecționer, care condus naționala la 4 turnee finale, spune că rezultatele din Superligă sunt extrem de greu de explicat, iar astfel de prestații nu ar trebui să existe la profesioniști.

“Este extrem de dificil și de greu să înțelegi fotbalul românesc, așa cum ai spus mai devreme, nebunia din fotbalul românesc. Din punctul meu de vedere sunt greu de explicat rezultatele care s-au petrecut în ultimele zile, mă refer atât la cele din play-out, cât și la cele din play-off. Și dacă ar fi să analizăm faptul că Rapid, cu ceva etape în urmă, a zdrobit FCSB cu 4-0, CFR pierde la Hunedoara cu 4-0, iar în Giulești bate cu 4-1; dacă e să luăm Craiova care bate Rapidul cu 2-1, după ce în prima repriză Rapidul se distra, iar după aceea cu un om în minus au întors rezultatul; dacă e să luăm ușurința cu care FCSB a bătut Craiova, e greu de înțeles și greu de acceptat ca la nivel de profesioniști să se întâmple asemenea răsturnări”, a spus Iordănescu.

Anghel Iordănescu a oferit și o explicație, cele mai multe probleme venind, în opinia sa, din cauza mentalității jucătorilor, dar și a conducătorilor, care aleg să demită antrenorii după câteva etape.

“Explicația mea pleacă, în primul rând, de la mentalitatea jucătorilor noștri, de la mentalitate trecem la aptitudini, trecem la cum tratează meciul, la cum se exprimă de la o repriză la alta, total și diametral opus. Mai fac o afirmație destul de gravă, de dureroasă, dacă vreți, este vorba de inconstanță de la un meci la altul, de la o repriză la alta, care tradus mai simplu înseamnă lipsă de valoare. Și analizați câți jucători străini avem în Liga 1. Să avem jucători străini cu nemiluita și să ții o parte din ei pe teren și o parte pe bancă este prea mult. Nu știu dacă e normal și firesc să schimbăm antrenorii și analizați de la începutul campionatului, o sumedenie de antrenori au fost schimbați, vin și întreb: este firesc? Este normal să avem antrenori dați afară după 4-5 etape?”, a declarat Anghel Iordănescu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -