Mircea Sandu, interviu eveniment la 10 ani de la încheierea mandatului de președinte al FRF: “Dacă vreau să merg la meciuri, îmi iau bilet”

Mircea Sandu a fost invitatul lui Răzvan Toma la emisiunea “Liga de Weekend”. Fostul președinte al FRF a depănat amintiri din cariera sa de fotbalist, a povestit despre “hobby-ul” său din prezent și și-a spus părerea despre fotbalul românesc de la ora actuală.

Mircea Sandu locuiește în prezent în Franța, alături de soție și o parte din copiii și nepoții lui.

Fostul conducător al Federației petrece mult timp alături de nepoți, pe care îi duce la antrenamentele de fotbal și volei.

“Stau și prin țară, stau și prin Franța. Am copii și nepoți și acolo, și aici. În prezent, nepoții sunt hobby-ul meu și al soției. Mă duc cu nepoata la antrenamente la echipa națională de volei juniori la Monaco. Îl duc și pe nepoțel la antrenamente, că joacă fotbal la o echipă de juniori din Monaco. Deci cam asta e activitatea mea. Ei fac școala în Monaco.”, a spus Mircea Sandu, la Sport Total FM.

Fostul atacant al naționalei României a avut probleme grave de sănătate în trecut, dar acum spune că se simte bine. El merge constant la controale pentru a se asigura că totul este în regulă.

“În afară de 3 cancere, sunt bine, da (râde). Eu așa sper (n.r. – că le-a învins). Mai fac controale, mă mai văd profesorii. Asta-i viața, n-ai ce să faci. Te lupți cu ele.”

La 10 ani distanță de la plecarea de la conducerea Federației, Mircea Sandu a spus că nu a fost invitat și nici nu s-a invitat la meciuri.

“Sunt deja 10 ani de când eu mi-am încheiat activitatea (n.r. – la FRF). N-am mai avut contact cu nimeni. Am renunțat la postul de președinte de onoare al Federației. N-am fost invitat, nu m-am autoinvitat, dacă vreau să mă duc la un meci îmi iau bilet, nu am nicio problemă. Nici nu mă pasionează, nici nu mă interesează. Ce este, este, ce va fi, va fi, vorba cântecului.”, a continuat fostul președinte al FRF.

Mircea Sandu urmărește în continuare meciurile din prima ligă a României, însă spune că este dezamăgit de nivelul fotbalului nostru. Fostul președinte al Federației a dat și un exemplu, precizând că nu îi place faptul că Darius Olaru, căpitanul FCSB-ului, cade mult prea ușor în duelul cu adversarii.

“Mă mai uit (n.r. – la meciurile din SuperLigă), dar n-am răbdare să mă uit la un meci întreg. Pentru că n-avem ritm, n-avem angajament, n-avem! Când îi vezi pe jucătorii din alte țări cum aleargă, cum deschid culoarele și nu cad ca muștele dintr-un contact ușor, apoi îi vezi pe ai noștri cum se tăvălesc…

E păcat de Olaru că are niște calități. Cade… Stai, bă, pe picioare, băi băiatule, că ești mijlocaș, nici măcar nu ești atacant. Ești cu fața la joc, vii cu mingea la picior. Stai, bă, pe picioare, creezi avantaj, creezi superioritate. În fine, nu sunt tehnician, nu mă bag.”, a mai adăugat Mircea Sandu.

Ascultă aici interviul integral cu Mircea Sandu:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -