Fitness Challenge, noua disciplină sportivă care ar urma să fie introdusă în școli. Dan Pandelea: “Sunt exerciții ușor de implementat”

Dan Pandelea, antrenorul lotului național de Fitness Challenge, a fost invitatul lui Daniel Nazare la emisiunea “Liga de Weekend”.

Pandelea a vorbit despre Fitness Challenge, o nouă disciplină sportivă dedicată copiilor, care constă în exerciții ușoare menite să-i ajute pe cei mici în dezvoltarea fizică și nu numai.

Antrenorul lotului național de Fitness Challenge a explicat că, în cursul acestui an, vor avea loc mai multe ședințe cu scopul de a introduce disciplina respectivă în programa școlară.

“În primul rând, de la nivelul Federației a început toată această campanie, prin intermediul fostului nostru președinte, actualmente vicepreședintele Agenției Naționale pentru Sport (ANS), Gabriel Toncean. Noi am organizat deja competiții de copii la nivelul campionatelor naționale și al Cupei României și efectul a fost unul neașteptat de bun. Copiii au venit cu bucurie.

Chiar dacă încă nu sunt sportivi de performanță în acest domeniu, este un sport relativ ușor pentru copii. Se lucrează cu greutatea corpului, sunt niște exerciții ușor de implementat și în cadrul școlii, și în timpul liber. De aici s-a născut și programul național ‘Campion în școală.’

Pe această premiză vom merge în cadrul școlilor, împreună cu campioni din Fitness Challenge și vom prezenta copiilor, să-l descopere ca și sport și competiție și să adere la el. Copiilor le place mișcarea, le place competiția și chiar unii dintre cei care au venit la un nivel de amatori s-au îndreptat către instructorii noștri, s-au legitimat și vor participa la campionatele naționale.

La nivelul Federației Internaționale și, implicit, Federației Române de Culturism și Fitness, există categoriile 6-8 ani, 9-10 ani, 11-13 ani, 14-15 ani, apoi se intră în juniorat și așa mai departe. Exercițiile sunt ușoare, 90% dintre ele se fac în cadrul orelor de sport.

Sperăm să se mai introducă o oră de sport în plus în școli pentru disciplina asta. Probabil anul acesta vom avea o întâlnire la ANS pentru a discuta planul de implementare, să mergem la nivelul direcțiilor județene de sport și, prin intermediul lor și al inspectoratelor școlare, să mergem în școli, unde să facem un pic de lobby pentru activitatea asta.”, a spus Dan Pandelea, la Sport Total FM.

Ascultă aici interviul integral cu Dan Pandelea:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -