Alegerile de la FRT, din nou amânate. Cosac: “Când am văzut cine candidează și cine e în spatele contracandidatului, am zis că nu putem lăsa garda jos”

Alegerile pentru conducerea Federației Române de Tenis au fost din nou amânate, după ce în sală au fost prezenți doar 24 de reprezentanți ai asociaților sportive. Pentru ca alegerile să fie valide, cvorumul ar fi trebuit să fie de 281 de membri.

George Cosac, președintele interimar al FRT, a vorbit, în direct la Sport Total FM, despre amânările succesive ale Adunării Generale, dar și despre motivul pentru care a ales să candideze din nou la președinția federației.

“Să vă spun cum este cu Adunarea Generală, de când candidez eu și de când sunt în structurile de conducere, de fiecare dată Adunarea Generală hotărâtoare a fost cea de-a treia pentru că la a treia toți candidații fac tot posibilul să vină toți electorii, să vină cât mai mulți la vot. Având în vedere că primele două sunt condiționate de cvorum la început a fost la 280, acum parcă la 250, este foarte greu ca un singur candidat să aibă atâția votați. Atunci se teme de strategia celuilalt că îl poate sabota. El își aduce electorii sau mai bine zis asociațiile, cluburile sportive, îi cheamă la București, că vin de la Sighet, Zalău, Baia Mare, Constanța, bat drumul degeaba, nu este cvorum și atunci, săracii, pe bună dreptate, în afară de o înjurătură pe care o pot trage, pleacă dezamăgiți că au pierdut 2 zile pe drum.

Dacă în statut era prevăzut ca în prima adunare, câți vin, atâția votează, atunci sigur s-ar fi făcut din prima. Plus că mai este o problemă, faptul că 4 ani de zile, aproape 450 de cluburi au fost ținute pe la uși, nu au avut drept de vot, daor Înalta Curte de Casație și Justiția le-a dat drept de vot acum și probabil că oamenii sunt mai reticenți până vor veni, până vor prinde curaj, până când vor conștientiza că au drept de vot. Eu cred că vor fi undeva la 75-80%, adică 300 de asociații, sunt convins.

Eu am avut un singur mandat întreg, din 2013 până în 2017. Apoi în 2017 au fost problemele cu lipsa finanțării și am zis să încercăm să mai candidăm să vedem care sunt contracandidații. Apoi a venit domnul Țiriac 2019-2021, a plecat, sigur că nu puteam să lăsăm pustiu. Anul acesta am avut o discuție cu Horia Tecău, dacă avea nevoie de noi, bine, dar din punctul meu de vedere e cel mai nimerit să preia frâiele, i-am propus să candideze, din păcate mi-a zis că are alte proiecte, într-unul dintre ele este și la FRT, unde este căpitanul nejucător al echipei de Billie Jean King Cup și managerul lotului olimpic și a zis că nu-l interesază să candideze.

Mi-am anunțat colegii că dacă această Adunare Generală va hotărî președintele până la sfârșitul mandatului care ar fi trebuit să-l fi avut domnul Țiriac, adică 4-5 luni, nu mă mai interesează și după aia vedem dacă reușim să punem în practică proiectele începute acum câțiva ani. Când am văzut cine candidează și cine e în spatele principalului contracandidat, am zis ‘Fraților, nu trebuie să lăsăm garda jos’. Încercăm să mergem mai departe. Contracandidatul, din punctul meu de vedere, nu este decât o simplă rotiță manipulată cu diferite interese.

Eu nu stau în ploaie, nu mor după această funcție, mai ales că nu e remunerată. Sunt pensionar, am timp, am alte activități, chiar am ce face, nu stau în FRT”, a declarat George Cosac.

Cine candindează pentru șefia FRT

    • George Cosac – președintele interimar al FRT
    • Tudor Iacov  –  fost președinte al clubului de fotbal AFC Progresul, președinte al Asociația Club Sportiv Tenis Pamira Sibiu, președinte al Asociația Club Sportiv Triumf 2000, fratele lui Constantin Iacov, fostul acționar de la FC Național
    • Dumitru Hărădău – fost jucător de tenis și fost component al echipei de Cupa Davis, fost antrenor și director executiv al FRT
    • Răzvan Itu – fost director general al FRT și fost membru în Consiliul de Administrație al Tennis Europe
    • Mihai Rusu – fost jucător de tenis, actual antrenor

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -