Adrian Porumboiu: “Sunt unul care nu l-a agreat deloc pe Kovacs, dar spun cu toată tăria că trebuia să arbitreze la CM cel puțin un meci”

Istvan Kovacs nu a fost delegat la nicio partidă la Cupa Mondială și a fost rezervă la 8 meciuri în Qatar, deși în acest an a arbitrat multe meciuri importante în Europa, printre care o semifinală de Champions League și finala Conference League.

În presă a apărut varianta că Istvan Kovacs l-a enervat pe Pierluigi Collina la testele fizice, șeful arbitrilor de la FIFA spunându-le să nu forțeze pentru a nu se accidenta, iar decizia de a nu fi delegat ar fi fost luată tocmai din această cauză.

Adrian Porumboiu a comentat, în direct la Sport Total FM, toate aspectele legate de arbitrajul de la Cupa Mondială și este de părere că românul ar fi trebuit delegat la cel puțin un meci.

“Am auzit și eu varianta asta și m-am interesat la sursă, sursa fiind asistentul vasluian Artene, care e un băaiat serios. N-a fost nici vorbă de așa ceva. Apoi nu poți să-i umilești. Cât eram arbitru, dacă în loc de 3200m alergam 3400m, umileam pe cineva? Nu, dovedeai că ești mai pregătit fizic.

Cum nici varianta că a fost chemat arbitru suport, pentru că altfel nu-l chema cu asistenți. S-a întâmplat și acolo probabil, ca peste tot, funcționează political corectness-ul, care a devenit un slogan al unor lucruri mizerabile care se petrec sub această lozincă. Și acolo sunt interese ca peste tot. Credeți că lumea asta e corectă? E corectă cum le place unor să spună. Ce spun ei e corect, dar ce fac ei, nu e corect. Și aici lucrurile sunt foarte clare, sunt interese foarte mari. Dacă ești o comisie serioasă la nivel de FIFA, aribtrii care mai au echipe care joacă în faze superioare, sunt trimiși acasă, ca să elimini orice fel de suspiciune. Mă refer la Argentina, la Brazilia… Sunte interese mari care se aplică împotriva echipelor mici, însemnând fără forță.

Categoric știți că vorbiți cu unul care nu l-a agreat deloc pe Kovacs, că a făcut porcării mari în campionatul intern. Dacă ar fi cineva sus să facă un echilibru, i-ar spune că a făcut multe greșeli în România, așa că hai să-ți dăm un pic, nu cu aghiasmă, cu apă dură, și s-a făcut un echilibru practic, pentru că a ajuns repede acolo unde a ajuns. Kovacs a făcut parte din acea echipă de valeți a CFR-ului, nu poși să negi treaba asta.

Acum trebuie să fim obiectivi, partea trecută a fost, la partea prezentă e în primii 5 arbitri de la CM, Ceilalți, am văzut niște faze, zici că acum au început școala de arbitri la nivelul acesta.

Arbitrajul nu mi-a făcut o impresie bună la CM și spun cu toată tăria, Kovacs trebuia să arbitreze, să-i dea cel puțin un meci”, a declarat Adrian Porumboiu.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -