Adrian Iencsi: “Mă antrenam pe maidan. Aveam o ambiție să fiu mai bun decât ceilalți”

Adrian Iencsi, fostul antrenor al formațiunii din Giulești, a fost prezent în studioul Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 20 ianuarie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre ce îi lipsește fotbalistului român pentru a ajunge mare.

“Fotbalistului din ziua de azi îi lipsește foame care noi o aveam la vârsta lor, știam ce vrem și erau alte timpuri. Și acum se poate face performanță însă nu mai este aceea foame de a fi cel mai bun, pentru că atunci asta era gândirea fiecărui copil. Și în fața blocului, când jucam între scări, între blocuri, între străzi, între cartiere și așa mai departe, fiecare avea o ambiție personală, avea o ambiție să fie mai bun decât celălalt, echipa să fie mai bună. Eu nu mă gândeam că voi ajunge la echipa națională sau că îmi propuneam să ajung la Spartak Moscova sau la Rapid București.

Aveam o ambiție a mea să fiu mai bun decât celălalt, voiam să fiu cel mai bun, voiam să prind echipa, voiam să dau goluri, îmi propuneam faptul că nu trece nimeni de mine și că blochez toate șuturile. Mă antrenam pentru chestia asta, eu mergeam pe jos până la stadion și până la stadion luam toate frunzele la copaci la rând și încercam să ating, chiar dacă eram în papuci sau în adidași, îmi făceam bătaia pe un picior din 2-3 pași și voiam să ating un anumit obiectiv, o frunzuliță, o castană, un fruct, un măr, asta venea de la sine. Acolo ne formam noi, afară, acolo ne formam ca sportivi, aveam ambiție să atingem acel obiectiv.

Acum, nu știu dacă mai este acea dorință și este clar că nu mai sunt condițiile și nu mai ai posibilitatea acum să ieși prin fața blocului, prin spatele blocului sau prin curtea școlii. Fiecare antrenor dorește să îi creeze juniorului o ambiție, însă de mulți depinde cum sunt crescuți de acasă”, a spus Adrian Iencsi la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -