Patinoarul Flamaropol: După 9 ani și 6 milioane de euro cheltuite, Primăria Capitalei ia în calcul să-l dărâme!

În timp ce Primăria Capitalei a schimbat 3 primari, în decursul a 9 ani promisiuni au curs lapte și miere pentru noul patinoar ,,Mihai Flamaropol” din București, însă patinoarul va fi dat, deoarece structura de rezistență nu mai este bună.

În aprilie 2013, aflat în aula Bibliotecii Centrale Universitare, primarul Sorin Oprescu promite un lucru necesar, de neuitat și strălucitor.

FOTO PMB

Fostul primar al Capitalei – Sorin Oprescu, anunța cu fast în aprilie 2013 că patinoarul este un lucru necesar pentru București, iar proiectul va fi unul de neuitat și strălucitor.

Vechiul patinoar al Bucureștiului fusese închis în noiembrie 2012, după ce utilități au fost stat din cauza unor întârzieri a plăților către Enel și Apa Nova.

Datoriile de pășeau suma de 350.000 de euro, iar asta a pus capac unei istorii de decădere a patinoarului ridicat în 1952 de Gheorghe Gheorghiu-Dej și rămas, peste decenii, singura arenă de gheață a unui oraș de 2 milioane de locuitori, caz unic în Europa. . În afara Bucureștiului, nu există o metropolă europeană fără cel puțin un patinoar de competiție.

Până la acest moment s-au realizat 24% din lucrări și s-au cheltuit 6 milioane de euro, însă lucrările au fost abandonate de 3 ani.

Recent, Nicușor Dan a declarat că dacă structura de rezistență este afectată, actualul amplasament va fi demolat.

 

„Sunt probleme mari! Din informațiile pe care le am, urmează să se facă o expertiză serioasă să vedem dacă putem continua să construim pe ce avem în momentul față. Dacă structura de rezistență nu mai e bună după atâția ani, atunci dărâmăm patinoarul și facem altul! Nu știu dacă mai ține structura de rezistență după atâția ani. Trebuie văzut asta”, spune Nicușor Dan, conform gsp.ro.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -