Valeriu Iftime, despre plecarea lui Teja: “Tristețea după meciul cu Mioveni l-a determinat să spună că pleacă”

Vlaeriu Iftime, patronul celor de FC Botoșani, a intervenit telefonic la Radio Spot Total FM, în cadrul emisiunii ,,Execuții Matinale” din 11 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorii Gabriel Maricescu și Daniel Nazare, despre plecarea lui Iftime.

,,E clar că nu e deloc un confort pentru mine când schimb un antrenor, pentru că îmi setez niște reguli la început am o anumită prieteni care nu e falsă de el. Este un anumit respect care trebuie să-i dau încredere, pentru că suntem echipa lui, pentru a-și promova principiile. Atunci când pleacă ceva se schimbă și se rupe, nu este doar insuccesul lui, dar este și insuccesul meu pentru că nu am găsit un antrenor care să poată continua pe o perioadă mai lungă. Trebuie să tratez altfel acest tip de antrenori de Liga 1 sau antrenori de România, pentru că eu în general am o colaborare foarte bună cu toți cei care muncesc. Ca o chestiune cumva pitorească, dețin printre singurele companii cu aceeași asociați de peste 30 de ani și care avem succes. Când caut un antrenor stau și-l studiez, îl cercetez și încerc să-l aduc pe termen lung, numai că din păcate uneori rezultatele betonează cariera unui antrenor la o echipă. În minte multora, nu și a mea, este antrenorul de vină când rezultatele sunt slabe.

Ultima mea discuție a fost aseară. Este un pic trist nu numai că pleacă de la Botoșani, este un pic trist pentru că nu i-a ieșit proiectul, pentru că ca orice alt antrenor are ambiții de a face mai multe, el fiind tânăr, câștigă foarte mult respect și simte că poate face mai mult. Este evident că am purtat o discuție cu el despre ce s-a întâmplat și de ce, dar ca orice om care nu vrea să cadă de tot jos, găsește explicații la fiecare întrebare. Întrebările în fotbal nu sunt ale mele, sunt ale celor care iubesc fotbalul și trebuie să reacționez, deoarece că sunt influențat. Am foarte mulți prieteni care se uită la fotbal, vorbesc despre fotbal și dacă îți spun zece opinii și cam bat în același loc, asta înseamnă că acolo s-ar putea să aibă dreptate. Tristețea după meciul cu Mioveni l-a determinat să spună că pleacă, dar este adevărat că și eu eram foarte dezamăgit și nu știam cu să-i spun să ne uităm unii la alții și să-i spun că nu pot. Am avut aceeași frecvență cumva. Și după meciul cu Sepsi avea aceeași stare, dar eu am încercat să rămână”, a spus Valeriu Iftime la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -