Alin Petrache, după ce stadionul Arcul de Triumf a fost vandalizat: “Dinamo trebuie să plătească pentru acest comportament”

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a intervenit telefonic la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 11 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre incidentele de pe stadionul Arcul de Triumf.
,,Supărarea mea cea mai mare a fost că în 2 ani și jumătate nu am avut un scaun rupt, e normal că ne-am supărat. Vorbim de niște scăpări. Sincer, nu mă deranjează acele scaune rupte, ci faptul că nu am avut nicio problemă în 2 ani și jumătate. Dinamo trebuie să plătească pentru un comportament pe care clubul nu-l îmbrățișează. Astea nu fac onoare sportului. Înțeleg frustrările oamenilor, dar cred că ar trebui să se înțeleagă că FRR a cheltuit sume care depășesc milioane de euro. Suntem la peste 4,5 milioane de euro investiți pentru a ne bucura de acea arenă. Cineva a făcut studiile de acolo, pentru autorizații, noi am fost acei oameni, mă refer la Federație. Noi nu avem infrastructură în rugby, de asta spun că merităm o arenă a rugby-ului.
Cu siguranță că există oameni care trebuie să fie educați. Și la rugby, acum 10-12 ani, când juca naționala, aveam spectatori care se comportau într-un anume fel. Suporterul de rugby te mai apostrofează, dar elegant. Stadionul Arcul de Triumf se va întoarce în patrimoniul rugby-ului românesc pentru 49 de ani, așa cum am avut și înainte de renovarea și construcția noului proiect. Complexul rămâne la dispoziția sportului românesc, este un complex benefic, clinică de recuperare, de refacere, un hotel. 

Vreau să fiu alături de echipa naționala stejarilor duminică, atunci când vom întâlni puternica echipă a Uruguay-ului, o țară foarte puternică, la nivelul nostru, așa că vom avea un meci extrem de dificil. Apoi urmează meciul cu Samoa, au câștigat cu Fiji și Tonga, deci va fi un meci foarte puternic. E posibil să jucăm și în decembrie un meci cu Italia A, în ianuarie un meci de pregătire și intrăm în linie dreaptă pentru Cupa Mondială”, a spus Alin Petrache la Radio Sport Total FM.

 

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -