Valeriu Iftime, despre naționala U21 și fotbalul românesc: “Rezultatul este 0 și boala se agravează. Nu generăm valori, generăm fum!”

Valeriu Iftime a comentat declarațiile lui Emil Săndoi după EURO U21, unde România a înregistrat 2 înfrângeri și un rezultat de egalitate, cu niciun gol marcat.

Să știți că ne-am confruntat cu probleme de efectiv mari de tot în anumite zone ale terenului. Faptul că nu am putut să beneficiem de Drăgușin (n.r. – folosit la naționala mare) ne-a creat mari probleme, la fel cum n-am putut beneficia de Screciu. M-am trezit la primul meci, la debutul nostru la Campionatul European, fără foarte mulți jucători.

Dacă mi se mai accidenta un fundaș central, credeți-mă că singura variantă pentru noi ar fi fost Lixandru, care tot timpul a jucat la Mioveni mijlocaș central dreapta.

(…) Ar fi fost bine să nu întâlnim Spania sau Ucraina în meciul inaugural, aveam mai multe șanse să obținem un rezultat pozitiv dacă întâlneam Croația. Știu cât de important e debutul într-o astfel de competiție”, a declarat Săndoi, la DigiSport.

Patronul de la FC Botoșani spune că fotbalul românesc e într-o groapă fără fund, iar cei din FRF sunt direct responsabili, iar explicațiile lui Emil Săndoi sunt de prisos, diferența de nivel dintre România și celelalte echipe din grupă fiind uriașă.

“Federația zice acum că bifăm, e simplu, nu contează rezultatul. Am făcut cutare, am făcut U21, rezultatul este 0 și boala se agravează. Nimeni nu zice: “Domne, e vina noastră, nu avem metode, noi federația, antrenorii”. Ce să mai explice domul Săndoi, care într-adevăr e un om formidabil, să vii acasă să iei 3 bătăi… Nu 3, dar două jumătate. La campionatul european nicio șansă nu ne-a dat nimeni, n-are nicio noimă ce zice Săndoi, să zică “N-am jucători, sunt slabi, și eu ca antrenor sunt puțin debusolat, sunt deplasat, am o problemă și eu, am crezut că ne batem la campionatul european”.

Acum îți dai seama că nu te poți lupta cu ăștia și dacă un antrenor nu-și dă seama de asta, e o mare problemă. N-ai ce să faci, că e Rădoi, că e Iordănescu… Poți să explici că da, jucătorii noștri nu joacă acolo, dar măcar să spună că n-au nicio putere și încearcă să facă ceva. Dar nu să-mi arate mie că avem echipă și că batem pe ăia, că nu merge. Totul în spate e o gaură, o boală în fotbalul românesc, incerdibil. Nu generăm valori, generăm fum. Zicem că face, planuri la copii, Liga 1, Liga 2, fete, dar performanța lipsește. Ceva nu funcționează.

Nu putem vorbi de ce s-a întâmplat acum 20-30 ani, acum, în România, fotbalul este într-o groapă fără fund”, a declarat Iftime.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -