Alexandru Pelici, noul antrenor de la FC Argeș: “Peste tot am încercat să lucrez cu jucători români. E important și sănătos pentru fotbalul românesc”

Alexandru Pelici a fost prezentat oficial ca antrenor principal la FC Argeș, după ce Bogdan Vintilă a părăsit echipa în urma retrogradării din sezonul trecut.

Tehnicianul a declarat, în direct la Sport Total FM, că obiectivul său și al staff-ului tehnic este promovarea imediată, din primul an. Totodată, Pelici a spus că lotul de jucători este aproape în totalitate nou, majoritar format din fotbaliști români, pentru că acesta consideră că este important să lucreze cu jucători autohtoni.

“Da, ăsta e gândul cu care am pornit la drum, promovarea în primul an, sperăm să reușim acest lucru. Am transferat deocamdată vreo 7-8 jucători cu care eu am mai lucrat. A fost o dorință, pentru că timpul nu e foarte lung, stiți și dvs. și iubitorii lui FC Argeș, au plecat foarte mulți jucători de la echipă, practic se începe cu un lot nou, nu avem foarte mult timp de omogenizare. Începem într-o lună și sperăm să facem o echipă competitivă, ca să punem prombleme și să reușim promovarea din primul an.

Întotdeauna, peste tot am încercat să lucrez cu cât de mulți jucători români am putut, și la Mioveni am reușit să fac asta în primul an de Liga 1, să păstrez lotul cu care am promovat, am avut doar 2 străini în lot. Așa cum spuneați, mi-am dorit să lucrez cu jucători români. Este sănătos și este important pentru fotbalul românesc, important să creștem copii și să-i creștem bine, acolo e viitorul. Aducerea unor străini te ajută la un rezultat imediat, străini cu o oarecare valoare, dar pe viitor ne scufundăm încet, încet, dacă nu vom investi cum trebuie în copiii noștri”, a spus Pelici.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -