Toţi ochii pe Israel – Elveţia! Super Cotele pentru „restanţa” din grupa României

Israel joacă cea de a doua „restanţă” în această seară, de la ora 21:45, împotriva selecţionatei Elveţiei, care vrea să îşi recapete primul loc în Grupa I, ocupat în acest moment de România. În meciul tur, Elveţia a înregistrat o victorie zdrobitoare cu scorul de 3-0. O nouă posibilă victorie a Elveţiei ar putea apropia şi mai mult România de calificarea în turneul final de anul viitor.

Elveţia, o forţă ofensivă

Alături de România, Elveția se numără printre echipele din actuala campanie de preliminarii europene care nu au suferit nicio înfrângere. Naționala Elveției a înregistrat patru victorii și trei rezultate de egalitate şi se distinge în mod deosebit prin numărul mare de goluri marcate.

În aceste preliminarii, doar Portugalia a reușit să înscrie mai multe goluri decât Elveția. Portugalia ocupă primul loc în acest clasament, cu 32 de goluri, în timp ce Elveția se situează pe poziția a doua, cu 20 de goluri marcate în cele șapte meciuri disputate. Această performanță o plasează mai sus decât echipe deja calificate, precum Anglia sau Spania.

Cel mai prolific marcator în cadrul preliminariilor pentru Elveţia este Zeki Amdouni, care a reușit o „dublă” și în meciul împotriva României. Atacantul în vârstă de 22 de ani a avut o vară plină, participând la turneul final destinat jucătorilor sub 21 de ani, iar ulterior a fost transferat de Burnley, echipă nou-promovată în Premier League. Amdouni are acum misiunea de a asigura calificarea pentru Germania 2024. Cu șase goluri înscrise în preliminarii, el se află la același nivel cu Kylian Mbappe sau Scott McTominay, golgheterii Franței, respectiv Scoției.

Misiune grea pentru Israel

Israel se confruntă nu doar cu provocarea de a juca patru meciuri într-un interval de nouă zile, ci și cu faptul că partidele considerate acasă sunt disputate departe de propriul teren. Cu doar două etape rămase în preliminarii și având un meci mai puțin decât liderul grupei, România, Israel se află la o distanță de cinci puncte față de „tricolori”, urmând ca meciul direct să aibă loc în weekend.

Dacă Elveția și-a demonstrat forța ofensivă în această grupă, echipa națională a Israelului nu a reușit să se impună în acest sens, situându-se printre cele mai slabe echipe din grupă la capitolul golurilor marcate. Pentru o comparație, Israel a înscris doar șapte goluri, același număr ca și Belarus, o echipă fără pretenții reale la calificare.

Forma recentă a echipei Israelului a fost afectată de înfrângerea suferită împotriva Kosovo, iar singura victorie în fața Elveției a avut loc într-un meci amical disputat în 1968.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -