Ștefan Iovan are mare încredere în naționala României: “Mergem la EURO!”

Ștefan Iovan este de părere că naționala României va obține mult așteptata calificare la Campionatul European. “Tricolorii” n-au mai fost prezenți la un turneu final din 2016, iar legendarul jucător al Stelei spune că acum a venit momentul.

Într-o intervenție la emisiunea “Fluier final”, de la Sport Total FM, câștigătorul de Cupă a Campionilor Europeni a găsit cauza pentru care echipa națională s-a chinuit în ultimii ani să ajungă la un turneu final: lipsa experienței jucătorilor români în cupele europene.

“Mi-aș dori enorm să ne calificăm pentru că e nevoie de așa ceva. N-am mai mers de mult la un turneu final. Avem foarte mulți jucători tineri.

Nici în cupele europene n-am avut șansă să ajungem mai departe în grupe, așa că această calificare ar veni foarte bine pentru experiența și maturitatea unor jucători, pentru nivelul de care se lovesc la Campionatul European, iar asta nu poate decât să ajute fotbalul românesc. Din punctul meu de vedere, cred că mergem la acest Campionat European.

Dacă și acum am avea echipe angrenate în cupele europene, cu siguranță ne-am califica regulat (n.r. – la turnee finale). Dar dacă nu mai avem echipe în cupele europene și joacă direct la echipa națională… Jucătorii noștri n-au experiență internațională și nu s-au lovit de echipe puternice.”, a spus Ștefan Iovan, la “Fluier final”.

România se află la un pas de calificarea la EURO 2024. Naționala condusă de Edi Iordănescu se află pe primul loc în grupa I, cu două meciuri rămase. “Tricolorii” vor înfrunta Israel, în deplasare, și Elveția, acasă, pe 18 noiembrie, respectiv 21 noiembrie.

Naționala noastră se poate califica încă din penultima etapă a grupelor, în funcție de rezultatul dintre Israel și Elveția, din această seară. În cazul în care elvețienii vor câștiga, României îi este suficient și un egal contra Israelului pentru a obține calificarea la Campionatul European.

Ștefan Iovan și-a amintit cu tristețe că nu a prins niciun turneu final alături de naționala României, fie din cauza ratării calificărilor, fie din cauza accidentărilor sale.

“Din ’80 am fost luat la echipa națională. Cu echipa națională am avut numai ghinioane. În ’84, în Franța, am avut piciorul în ghips cu genunchiul. În ’86 nu ne-am calificat, după meciul de pomină cu Irlanda de Nord. În ’88 am ratat cu Austria. Și eu am ratat o ocazie uriașă. În ’90 n-am mers pentru că am avut semi-pareză pe piciorul drept. Deci cu naționala n-am prins nimic.”, a mai spus fostul căpitan al Stelei.

Ascultă declarația integrală a lui Ștefan Iovan:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -