Petre Grigoraș, cel mai tare din oraș și la 59 de ani: “Încă merg cu plăcere la muncă!”. Mesajul său pentru fotbalul românesc

Petre Grigoraș împlinește respectabila vârstă de 59 de ani. Antrenorul care și-a câștigat porecla de “Cel mai tare din oraș” a fost ovaționat de Sport Total FM, într-o intervenție la emisiunea “Execuții matinale”.

Grigoraș, în prezent pe banca tehnică a celor de la Axiopolis Cernavodă, din Liga a 3-a, a dezvăluit că încă își face meseria cu aceeași plăcere ca în trecut.

“Mă simt destul de bine și încă am satisfacția că merg cu plăcere la muncă, indiferent unde sunt. Cum să nu, merg la serviciu și de ziua mea.”, a spus Petre Grigoraș, la “Execuții matinale”.

Fostul tehnician de la Oțelul Galați, Farul Constanța sau Pandurii Tg. Jiu consideră că naționala României nu are cum să rateze calificarea la Campionatul European. El este de părere că situația actuală, în care mai multe țări din grupa “tricolorilor” se află în conflicte de ordin politic, ar “fura” din farmecul unei eventuale calificări.

“Prea multe emoții nu am. E o situație mai delicată. Ești într-o grupă în care 3 țări se află în război… nu știu cât entuziasm este și din partea lor. Singura satisfacție ar fi să ne calificăm și noi la un European, după atâta timp. Dar parcă satisfacția nu este la fel de mare ca altădată.

Avem șanse mari de tot să mergem. Chiar dacă matematic încă nu suntem acolo, mi-e greu să cred că Israel va bate și Elveția și pe noi. Nu știu ce vom face noi, dar mai mult ne ajută celelalte rezultate. E de nivel psihologic. Nu știu cât pot israelienii să se concentreze pe această calificare. S-a văzut în meciul direct cu noi că au valoare, că au fost mult peste noi, dar am avut multă, multă șansă. Dar asta nu-i ajută cu nimic. Ceea ce se întâmplă acolo, sigur apasă fiecare jucător în parte.”, a declarat Grigoraș.

Petre Grigoraș a făcut o “radiografie” a fotbalului românesc, iar concluzia a fost următoarea: fără implicarea Guvernului în dezvoltarea lui, viitorul nu sună bine.

“Echipa națională n-a arătat grozav, dar parcă a existat un spirit de a nu ceda până în ultimul moment, o concentrare pe întreaga durată. Nu trebuie să ne amăgim cum poate ne-am amăgit după ce naționala de tineret a ajuns la Campionatul European și spuneam că o să avem un viitor strălucit. Iată că nu prea s-a întâmplat lucrul ăsta. Să nu ne amăgim și acum. Doamne ajută să ne calificăm pentru că am merita și noi să ne calificăm din această grupă. Nu știu dacă vom mai avea vreodată șansa unei grupe atât de lejere. Și după care, să vedem unde suntem acolo, la Campionatul European.

Atâta timp cât nu se vor lua măsuri la cel mai înalt nivel și de acolo să plece în jos, ca și organizare, ca și infrastructură, ca și investiții, nu cred că vom ieși din acest con de umbră și din această cădere. Cred că de prin 2012 a venit regresul în fotbalul românesc. Un factor foarte foarte important a fost reprezentat de acele insolvențe la majoritatea cluburilor din România.

Nu poți să păcălești și fotbalul, și jucătorii, și antrenorii, și spectatorii, și ziariștii și pe toată lumea. Noi am vrut să păcălim. Cu puțin să realizăm mult. În fotbalul modern nu se poate lucrul ăsta. Dacă nu va fi momentul zero… poate de la Guvern în jos, să ia o decizie prin care să se acorde o mai mare însemnătate sportului și culturii, nu cred că avem nicio șansă să ieșim din acest con de umbră. La fel vom vorbi și peste 10, 15, 20 de ani vizavi de posibilitatea de a ne califica sau a însemna ceva în fotbalul european sau mondial.”, a mai spus Grigoraș.

Ascultă interviul integral al lui Petre Grigoraș:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -