Cum se poate califica România la EURO 2024

În urma rezultatului de egalitate dintre Israel și Elveția, calculele devin tot la clare în cursa calificării pentru EURO 2024.

România depinde doar de rezultatele ei din ultimele 2 partide, cu Israel și Elveția, și are mai multe scenarii prin care își poate asigura biletele pentru Germania chiar înaintea ultimei etape.

Scenariul 1: în cazul în care România câștigă sau face egal cu Israel, își asigură calificarea  matematic la EURO înainte de ultimei etape din preliminarii, cu Elveţia.

Scenariul 2: în cazul România pierde cu Israel, lucrurile se complică, iar una dintre următoarele variante trebuie îndeplinită:

  • România câştigă cu Elveţia
    SAU
  • România face egal cu Elveţia și Israel nu bate Andorra
    SAU
  • România pierde cu Elveţia și Israel pierde în Andorra

Totodată, o victorie cu Elveția pe National Arena ne asigură primul loc în grupă, indiferent de ce se întâmplă în celelalte meciuri.

România întâlnește Israel pe Pancho Arena (Ungaria), sâmbătă, de la ora 21:45. Ultimul meci va fi la București, cu Elveția, marți, 21 noiembrie, de la 21:45.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -