Tânăra care stă în spatele proiectului de adopție a câinilor la meciurile de fotbal: ,,Locul animalelor nu e în adăposturi”

Hilde Tudora a intervenit telefonic la Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 9 noiembrie, pentru a discuta cu realizatorii Răzvan Toma și Ionel Luțan, despre campania de adopție a patrupedelor cu ajutorul fotbaliștilor din Liga I.

Hilde Tudora are 30 de ani și a lucrat în presă de când a ieșit de pe băncile facultății. După ce a militat pentru drepturile animalelor prin reportajele și investigațiile pe care le-a realizat ca jurnalistă, tânăra a trecut de cealaltă parte a baricadei.

,,Mereu am avut animale acasă și le-am salvat pe cele de pe stradă. Îmi aduc aminte că de câte ori mergeam la școală și vedeam câini sau pisici abandonate, îi hrăneam și le luam acasă. Tot timpul am avut această dragoste pentru animale și mereu mi-am dorit să fac ceva mai mult pentru ele.

Ca jurnalist m-am axat foarte mult pe domeniul acesta, deși am fost o bună parte pe politic. M-am documentat care este procedura unei adopții și am militat pentru o schimbare a legislației, astfel încât cei care maltratează animalele să fie pedepsiți așa cum trebuie. M-am documentat și cu privire la exportul de animale vii în Orientul Mijlociu.

Tot fiind implicată în acest domeniu, trecerea în poziția în care sunt acum a fost destul de naturală. Mi-am dat seama ca jurnalist că puteam spune oamenilor despre ceea ce se întâmpla, puteam scrie și atrage atenția, dar nu puteam eu schimba în mod direct, ci doar indirect. De aceea, făcând acest pas mi-am spus că o să am posibilitatea să schimb în mod direct ceva.

În acest moment sunt la CJ Ilfov, ocup o funcție de șef birou la protecția animalelor. Suntem 5 oameni aici, toți tineri, și ne dorim să schimbăm mentalități și vieți. Vrem să dăm cât mai mulți căței spre adopție și să îndreptăm populația spre această educație de bunăstare a animalelor”, a spus Hilde Tudora la Radio Sport Total FM.

Discuția poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -