Talismane norocoase chinezești pentru pariuri

Un fenomen bazat pe credințe diferite, definite de experiențele fiecăruia, norocul este baza unor alegeri – vorbim despre evenimente interpretate care se pot întâmpla sau nu, despre unele pozitive sau negative. Fie că este vorba despre ceva natural, venit fără intervenție sau artificial, prin diverse artificii aleatorii, norocul face parte din cultura multor popoare, arătând și fiind simțit altfel de fiecare dintre civilizațiile din lume, în funcție de perspectiva proprie. Favorabil sau nefavorabil, noroc sau ghinion, aceștia sunt termeni în antiteză, în care oamenii aleg să creadă sau nu, mai mult sau mai puțin.

Dacă te numeri printre cei care se lasă influențați de diverse semne care dictează semnificațiile, atunci trebuie să știi că popoarele chinezești au astfel de credințe când vine vorba despre circumstanțele pozitive. Ce încercăm să spunem este că deși ești, probabil, familiarizat cu ce înseamnă un cazino, pariuri, jocuri sau Shining Crown demo pentru păcănele, nu presupune greșit că nu îți poți influența șansele la câștig.

Cel puțin nu conform poporului chinezesc, care se lasă ghidat de diverse superstiții, fiecare din legături care pot deriva din fapte sau dorințe conexe – au concepte complicate în ceea ce prives prescrierea timpurilor și aranjamentelor de bun augur, dar unele bogate și îndestulătoare. Vorbim, deci, despre oportunități care nu prea pot fi ratate și neglijate, cel puțin ținând cont de statisticile lor. Dar da, important este să și crezi, mai ales când în calitate de gambler pui la bătaie un buget generos.

Cuvântul Fú

Înainte să trecem la simboluri care se pot căra, la propriu, populația chinezească înțelege prin noroc și un cuvânt pe care îl gravează pe oriunde pot. Altfel, acesta se va găsi și în foarte multe cazinouri online sau în denumirile multor jocuri de noroc, tocmai în ideea de a-și amplifica șansele de câștig. În mod normal acesta se va găsi inscripționat și pe diverse charm-uri care se poartă la mână sau la lănțișor, o practică fiind să fie purtat cu susul în jos, tocmai că această frază seamănă cu “a sosi”, o ideogramă care simbolizează ideea de “a sosi norocul”. Nimic simplu, dar aparent de efect în credința multora.

Cuvântul Xi, o dublă fericire

Brățările norocoase chinezești pe care le vei întâlni cel mai des în China sunt cele care reprezintă fericire, mai exact care au două ideograme alăturate plasate una lângă cealaltă, mai exact xi. La origini este folosit pentru a descrie (sau a asigura) căsătorii fericite, dar în timp a ajuns să fie de asemenea și un simbol general al fericirii; tocmai de asta îl veți găsi la o mulțime de jucători care îl poartă pe pandantive din aur și brelocuri.

Plicuri roșii

Dacă vei ajunge vreodată în China și vei observa că sunt plicuri roșii cam peste tot, asta este pentru că acestea sunt considerate a fi aducătoare de noroc și se folosesc adesea pentru a da banii în ele. O practică modernă și comună, se poartă plicurile roșii în buzunare de către jucătorii de la cazino, care astfel cred că atrag de partea lor norocul – pentru a-și amplifica șansele, se recomandă să se alăture și o monedă de aur.

Bùdài statueta Buddha razand

Pe lângă faptul că acționează ca un ajutător care rezolvă probleme și că alină durerea, se crede despre micuțele statuete cu Buddha râzând că pot dărui bogăție și avere abundentă posesorului său, ceea ce le face destul de importante în randul pariorilor, care caută prosperitate. Totodată, reprezentările caricaturale ale liderului spiritual induce ideea că numai liniștea duce la recompense atotcuprinzătoare, aura să fiind liniștitoare și încurajatoare sugerând totodată că preocupările pământești sunt destul de minore.

Pisica norocoasă – Lucky Fortune Cat

La o simplă căutare pe Google vei vedea la ce ne referim și vei realiza că ai văzut, cu siguranță, această reprezentare prin diverse restaurante sau locații prin filmele unde apar localuri chinezești. Se pare că aceasta este o incluziune recentă în colectivul chinezesc ca fiind ceva norocos, care până atunci era preferată de Japonia. Acum, în funcție de context, o să observi că lăbuța pe care pisica o are ridicată diferă: cea dreaptă are scopul de a atrage noroc și bogăție, iar cea stângă este asociată cu atragerea mai multor clienți și, implicit a bogăției.

Broască râioasă sau Zhao Cai Chan Chu

Din nou vorbim despre o reprezentare care s-ar putea să nu-ți fie străină, dacă vei căuta imagini cu broască cu trei picioare, care este cunoscută sub numele Zhao Cai Chan Chu în chineză, o reprezentare metalică ce înfățișează o broască râioasă cu forme generoase, urcată pe un teanc cu monede și care mai are încă o monedă în gură. Adeseori jucătorii la pariuri o vor avea asupra lor, crezând în aceasta pentru a atrage norocul prin invocarea unor zeități.

Crapul chinezesc

Deși sunt cunoscuți sub numele de Koi în japoneză, acești pești sunt recunoscuți drept crapi chinezești în conștiința colectivă, simbolizând succesul, astfel că numeroase reprezentări artistice ale acestui peste sunt răspândite în diverse culturi asiatice – de fapt, prezența acestor talismane norocoase chinezești se vor remarca răspândite în diferite aparate de slot din Asia. De regulă vor fi realizate din aur sau jad, iar talismanele vor fi de regulă aranjate într-o configurație yin-yang și acționează, desigur, exclusiv în rândul încrezătorilor.

Concluzie

Există talismane norocoase, generale, să le spunem așa, cum la fel de bine există talismane chinezești, care lucrează altfel atunci când vine vorba despre șansa de câștig. Dar asta și pentru pentru că ideea de împrejurări favorabile arată diferit în cultura orientală și pentru că civilizațiile de-acolo au o istorie lungă și atipică, care înseamnă adulații către zeități necunoscute, motiv pentru care și conceptele de profit sunt atipice.

Cert este că celor din China le place foarte mult să parieze, să joace la casino, având aproape un comportament obsesiv, așa că este lesne de înțeles că se agață de orice cred că le-ar putea favoriza șansele, fără că nimeni să poată spune cu certitudine că funcționează sau nu. Însă superstiția aduce un anume farmec și farmece, după caz – clar oferă o senzație de putere, de încredere că au sprijin divin.

 

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -