Daniel Isăilă, mândru de naționala României: “Aveam nevoie de această calificare!”. Ce a spus despre Edi Iordănescu și Ianis Hagi

Daniel Isăilă s-a arătat extrem de fericit după ce naționala României a obținut calificarea la EURO 2024. Fostul selecționer al naționalei U21, aflat în prezent pe banca tehnică a celor de la FC Baniyas, în Emiratele Arabe Unite, i-a lăudat la scenă deschisă pe Edi Iordănescu și pe jucătorii săi pentru performanța atinsă.

Într-o intervenție la emisiunea “Execuții matinale”, de la Sport Total FM, Isăilă a scos în evidență faptul că “tricolorii” au dat dovadă de tărie de caracter, în ciuda presiunii uriașe care apăsa pe umerii lor.

“Sunt bucuros ca toată lumea, fericit. Aveam nevoie de această calificare, fotbalul românesc are nevoie de rezultate pozitive. Și mă bucur că această calificare a venit în urma unui joc foarte bun. Am spus întotdeauna că din punct de vedere al educației, mental, avem de suferit. Probabil și cu presiunea foarte mare creată… e normal. Există o foame de rezultate a publicului și a mediei… 

Toată această presiune creată în jurul echipei naționale nu e ușor de gestionat. Dar mă bucur că au dat dovadă de tărie de caracter, după ce am fost conduși încă de la începutul partidei. Poate că așa a fost să fie, a trebuit să nu mai avem absolut nimic de pierdut, să ieșim la joc, să facem un meci bun și să obținem calificarea.

Erau jucători foarte buni și atunci (n.r. – la EURO 2016). Și acum la fel, foarte talentați. Au nevoie de încredere. Sunt momente și momente, adversari diferiți, planul tactic e diferit. Naționala României mereu a avut jucători talentați. Important este cum îi creștem și cum îi educăm în acest spirit de performanță.”, a spus Daniel Isăilă, la “Execuții matinale”.

Daniel Isăilă l-a aplaudat pe Edi Iordănescu pentru campania de calificare reușită. Antrenorul de 51 de ani își dorește ca România să obțină un rezultat pozitiv și în ultimul meci din grupă, contra Elveției, și să încheie pe primul loc.

“Eu respect întotdeauna deciziile selecționerului. Când ești în interiorul echipei naționale, tu știi cel mai bine ce jucători ai nevoie. Cred că a făcut alegerea perfectă și, drept dovadă, rezultatul. Antrenorul este responsabil pentru toate deciziile pe care le ia. Și până acum s-a dovedit că a fost inspirat. Nimeni nu ne dădea nicio șansă de calificare și până la urmă ne-am calificat. Suntem fără înfrângere și sper să rămânem așa și după meciul de mâine (n.r. – cu Elveția).”, a mai adăugat Isăilă.

Daniel Isăilă a vorbit și despre Ianis Hagi, cel care a marcat golul victoriei împotriva Israelului.

“Ianis a fost la Rangers, a făcut pasul. Din păcate s-a accidentat, dar mă bucur pentru el că a revenit foarte bine, la un nivel bun. S-a transferat într-un campionat care cred că i se potrivește (n.r. – La Liga). Chiar dacă nu este la o echipă de top (n.r. – Deportivo Alaves), joacă într-un campionat puternic și asta îl face să revină la potențial maxim.”, a mai declarat Daniel Isăilă.

Ascultă interviul integral cu Daniel Isăilă:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -