România s-a calificat la EURO 2024! “Tricolorii” merg la turneul final după o pauză de 8 ani

România s-a calificat la EURO 2024 din Germania înaintea ultimei etape din preliminarii, după victoria obținută în deplasare în fața Israelului, scor 2-1. “Tricolorii” merg la turneul final european după o pauză de 8 ani.

Naționala României avea nevoie doar de un egal în meciul cu Israel pentru a-și asigura calificarea matematică la EURO înainte de ultima etapă, însă partida a început cum nu se putea mai prost pentru ai noștri, israelienii marcând în minutul 2 prin Zahavi.

Au urmat momente ezitante pentru “tricolori”, dar Pușcaș a reușit egalarea, în minutul 10, după un șut violent al lui Drăguș, care a nimerit transversala. Jocul a avut parte de faze periculoase la ambele porți, iar România a fost cea care a reușit și golul al doilea, prin Hagi, care l-a învins pe Glazer cu un șut la colțul scurt.

Astfel, România și-a asigurat biletele pentru turneul final din Germania înaintea ultimei etape, cu Elveția. Elvețienii au remizat cu Kosovo, scor 1-1, și România este prima în grupă. Cu un rezultat de egalitate pe Arena Națională vom câștiga grupa preliminară.

România – Elveția se joacă marți, de la ora 21:45.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -