Șumudică nu se mai retrage și se gândește la echipa națională: “Am avut o tresărire într-o noapte și am simțit. Lumea are nevoie de mine și iau în calcul chiar să conduc naționala, dacă se va apela la mine”

Marius Șumudică, în prezent tehnician la Al-Raed, în Arabia Saudită, a revenit asupra deciziei de retragere din antrenorat și spune că ia în calcul chiar să antreneze echipa națională, dacă se va apela la el.

Recent, Șumudică declasare că se va retrage din antrenorat după ce își va încheia contractul cu saudiții și că va deveni analist TV.

În direct la Sport Total FM, Marius Șumudică a explicat motivele pentru care a revenit asupra deciziei, în principal multitudinea de mesaje de încurajare din partea fanilor, în special cei ai Rapidului, dar și a familiei.

“E clar că antrenor la echipa națională n-ai timp de pregătire decât într-un cantonament de vară, când poți să-i iei pe jucătorii de la echipele de club, ceva centralizat, dar e greu și atunci dacă stau în străinătate. Iarna nici nu e timp de așa ceva. E adevărat, am darul ăsta să simt jucătorul, de a forma grupul, de a câștiga jucătorii imediat, dar în același timp sunt și alte condiții pe care trebuie să le întrunești pentru a ajunge un bun selecționer. Eu nu mă văd și nu m-am văzut până la vârsta asta un tip care să nu miros iarba zi de zi. Asta nu înseamnă că nu mă documente, că nu intru pe laptop să văd antrenamente, programe. Dar pe mine mă omoară munca de birou. N-aș putea, dacă aș fi selecționer cred că aș sta foarte puțin pe la federație și aș umbla prin toată lumea asta să-mi văd jucătorii, să stau lângă ei, să discut cu ei, să-i văd la antrenament, asta aș face, permanent aș fi plecat și probabil aș reveni în țară când i-aș aduce și pe ei la echipa națională.

La început am fost vehement și am spus că nu m-aș vedea la echipa națională. Pe zi ce trece îmi dau seama că pierd și din energie, odată cu vârsta, antrenez de 20 de ani și n-am stat acasă mai mult de 1 lună. Mereu am avut oferte și am mers și am antrenat. Am vrut la un moment dat, și acum sunt așa… eram aproape 100% să mă retrag, practic sunt momente când obosești, când vrei să stai mai mult cu familia. Atunci, am spus-o și la inceput, au fost 2 lucruri, am spus că nu mă văd niciodată selecționer și am spus că vreau să mă retrag. În momentul de față nu știu, am avut așa o tresărire într-o noapte și am simțit. Am primit foarte multe mesaje de la foști fotbaliști de-ai mei, chiar de la Shebab, care a citit pe Twitter și care mi-a spus: după 6 ani, datorită ție, că ai lucrat 4 luni cu mine, am ajuns la echipa națională și am jucat la Cupa Mondială, ești cel mai bun antrenor cu care am lucrat vreodată și cel mai bun motivator. Inimioare, alea, alea. În momentul respectiv m-a răscolit, mă răscolesc foarte mult fanii Rapidului care îmi trimit o grămadă de mesaje.

Și atunci zic că lumea asta are nevoie de mine, le va lipsi Șumudică dacă se va retrage și atunci iau în calcul, cu experiența pe care am acumulat-o și cu rezultatele pe care le-am avut, ca într-un moment, dacă se va apela la mine, chiar să conduc echipa națională.

Părinții mei, care au auzit această veste, s-au crucit și mi-au zis că nu se poate, și mama, și tata, au zis că “până noi nu vom intra în pământ, tu trebuie să rămâi pe bancă și trebuie să faci ceea ce ți-ai dorit de mic copil și noi ți-am îndeplinit această dorință”. Și atunci, vorbele părinților mei, a familiei mele, care nu depind financiar de mine, fiecare are business-ul lui, băiatul meu, fata mea, soția mea, nu depindem de banii pe care îi câștig. Ok, sunt bani mulți pentru România, dar mi-au zis “rămâi pe bancă, e plăcerea noastră, e bucuria noastră” și toate astea m-au făcut să iau decizia de a lupta cu ceea ce am în suflet, de a reveni și a demonstra că pot deveni mai bun decât sunt în momentul de față.

A fost o oboseală psihică, antrenez de 20 de ani, nu e ușor. Sunt fără familie, fac sacrificii, e destul de greu și atunci am zis nu, trebuie să fac mai mult, să dau mai mult fotbalului și iubirorilor lui. Fotbalul fără Șumudică, nu pot să spun că ar fi ca mâncarea fără sare și piper, dar cred că fotbalul are nevoie de mine și eu am nevoie de fotbal”, a declarat Șumudică.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -