Mihai Stoichiță, despre scandalul șpăgilor din FRF: “Nu e adevărat, cum să cred că Geolgău ia șpagă? O să se ajungă la instanță pentru calomnie”

Un nou scandal tulbură apele în cadrul FRF, de această dată Gheorghiță Geolgău, oficial în federație, fiind acuzat de Marius Iurea că i-ar fi pretins șpagă, pentru ca fiul său, Lukas Iurea, să joace la loturile României, în 2018.

La acea vreme, Lukas Iurea juca la Hertha Berlin și era văzut ca un jucător promițător, fapt pentru care a și fost convocat la lotul U16. Conform Prosport, Marius Iurea, tatăl acestuia, povestește că Geolgău era cel care se ocupa de fotbaliștii din străinătate veniți la lot, iar între patru ochi, în mașină, Geolgău i-a cerut șpagă pentru ca Lukas să mai fie convocat și la alte acțiuni.

Mihai Stoichiță a explicat pe larg cazul, în direct la Sport Total FM, și spune din start că nu va lua în considerare acuzațiile până când o reclamație scrisă nu va fi înaintată federației.

“Am avut nu știu câte reclamații de genul ăsta. Nimeni nu scrie pe hârtie. Eu nu pot să condamn oamenii pe vorbe. Cum ar fi să te condamn pe dumneata pe o bârfă? Nu vreau să-l jignesc pe domnul Iurea, cum sa condamn pe vorbe? Nu vă supărați.

Am mai avut astfel de cazuri. Scrieți pe hârtie, faceți o reclamație scrisă și eu intru într-o anchetă. Nimeni n-a mai venit a doua zi să aducă această hârtie. Nimeni în 6 ani de când sunt la FRF. Nu știu ce interese sunt, pentru că sunt cam legate treburile astea. Au apărut dintr-o dată, atac împtriva lui Geolgău, împotriva mea, împotriva lui Burleanu eram obișnuit. Dintr-o dată, pentru ce? Și evazive, că Stoichiță i-a răspuns evaziv, păi cum era să-i răspund? Punctual? La ce să-i răspund punctual? I-am vorbit frumos, a venit copilul, l-am băgat la selecție, mi se pare că a mai și fost selecționat după, că nu urmăresc, nu e treaba mea, e teraba celor de la loturi. La mine vin la sfârșit cu prezentarea rezultatelor, cu analiza, aia mă interesează pe mine. Păi eu am timp să stau în fiecare zi să văd cine ce face, ce jucători, sunt eu antrenorul loturilor naționale? Cum să cred eu că Geolgău ia șpagă? Cum să fac așa ceva? Pentru ce să-și strice imaginea construită cu atâta trudă în atâția ani de zile. Nu mai are timp să se îmbogățească, că are 63 de ani.

Eu înțeleg de foarte ori frustrările, nu toată lumea poate să ajungă să joace la echipa națională. Și eu mi-am dorit, dar n-am fost atât de bun ca cei de care eram încojurat la vremea respectivă. Ăsta e adevărul. Am fost și eu acolo, cu Boloni, cu Cămătaru, în echipa națională a României universitară, la un campionat universitar. Dar n-am ajuns la echipa mare pentru că erau mai buni ca mine, iar antrenorii i-au ales pe cei mei buni probabil. Ce vreți să fac eu? Să mă duc să-i spun că ăla e mai bun? Cum să cântăresc eu?

Nu pot să evaluez eu jucătorii. Îmi sunt dragi toți, îi încurajez, problema e că e competiție înter ei, unii joacă mai bine, alții mai slabi, nu e vina mea”, a declarat Stoichiță.

Și Cătălin Cîrjan, de la Arsenal, l-a acuzat pe Stoichiță că ar fi făcut schimbările în cadrul loturilor naționale și că ar fi fost umilit de Geolgău. Directorul tehnic al FRF spune că se va lăsa cu acțiuni în instanță pentru calomnie.

“În orice caz, din ce am văzut, se vor încheia acțiuni în instanță pentru calomnie, nu va rămâne așa. Aș vrea să le spun celor care scriu, înainte să facă publice astfel de lucruri care denigrează imaginea unor oameni, să se informeze foarte bine, că am senzația că aici e ceva în neregulă. Scrii despre ăla dar nu controlezi? Dacă la dumneata vine unul și spune Stoichiță e… n-am voie să spun că suntem în Europa, o dai pe post imediat? Fără să o verifici? Degeaba îmi dai drept la replică mâine, piatra a fost aruncată. Unii au citit ziarul doar azi, nu și pe ăla de mâine. Dar, din păcate, asta e situația, o să se ajungă la instanță.

Aici e diferența, eu nu pot să spun că e o campanie orchestrată dacă n-am date concrete. E greșeala mea sau a dvs. dacă chiar s-a întâmplat cum spune el? Nu este adevărat, ce să mai…”, a explicat Stoichiță.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -