Sorin Constantinescu: “Omul joacă la jocuri de noroc de pe vremea egiptenilor, de pe vremea lui Hristos! Nu poți să-i oprești dorința omului de joc”

Sorin Constantinescu, unul dintre cei mai vechi specialiști în jocuri de noroc din România și afacerist, a intervenit la în cadrul emisiunii „Fluier Final” din 24 octombrie, pentru a discuta cu realizatorul Narcis Drejan, despre dependența jocurilor de noroc.

,,La acest moment în industria jocurilor lucrează 45 de mii de angajați, nu poți să interzici, pentru că mulți au zis că au nenorocit familii, dar nu poți să interzici pentru că în toate țările a crescu criminalitatea.

Omul joacă de pe vremea egiptenilor, de pe vremea lui Hristos, erau zarurile acelea din oase de animale făcute de egipteni și de atunci joacă. Nu poți să-i oprești dorința omului de joc, e mult mai bine să legalizezi și să controlezi partea de adicție și de dependență.

La Oficiul Național pentru Jocurilor de Noroc am înființat din 2015, de când s-a înființat oficiul, este un fond pentru cei care sunt dependenți ai jocului responsabili. Nici acum nu au făcut nimic cu banii și sunt multe milioane de euro acolo, pentru că ori nu se vrea, ori nu sunt în stare.

Nu-mi pot da seama de ce sunt banii ăia ținuți acolo și sunt tot mai multe cazuri de dependență fără ca statul român, deși are bani de la noi de la organizatori, nu face nimic cu banii respectivi îi ține acolo în conturi.

Au fost cazuri și ale fotbaliștilor. Am avut de multe ori cazuri când patroni ai echipelor de fotbal veneau să mă întrebe dacă au fost fotbaliștii de la echipa respectivă noaptea și să-i spun cine a fost, să-i dau o listă de fotbaliști. Nu s-a întâmplat doar odată asta, s-a întâmplat de nenumărate ori.

Vorbind de Dinamo, vorbind de Steaua, vorbind de Craiova și altele, erau foarte interesați să știe ce jucători au fost la cazino și la ce oră au plecat și cât au jucat și așa mai departe. Era și filajul patronilor, pentru că nu-ți convine să investești într-un jucător nu știu câte milioane de euro și ăla să stea prin cazinouri, la curve sau prin cluburi și să ajungă la 5 dimineața acasă și a doua zi să aibă meci. Nu-i convenea niciunui patron de club să se întâmple chestia asta. De obicei era bani câștigați ușor și de fotbaliști și de cei din fotbal și atunci venea la cazino și cheltuiau. Când ajungi la un anumit punct financiar deja nu mai poți să dai faliment sau să pierzi, ei vor să fie văzuți și să epateze. Este acest show up al românului.

Dacă era un client high roller care juca 100 de mii de euro și nu prea era lume el pleca, pentru că el voia să-l vadă toată lumea în momentul când scotea din sacou cei 50 de mii de euro din hârtii de 500 și se uita prin jur să vadă dacă îl vede cineva, țipa și spunea pune-mi și mie 10 mii pe numărul cutare, pe segmentul cutare din roată, deci asta era cel mai mult pentru ei, să epateze. Sunt mulți jucători care au jucat la cazinouri, dar nu vreau să zic nume pentru că nu au apărut prin presă și să nu se supere pe mine”,  a spus Sorin Constantinescu la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -