Orădenii se bat cu marile puteri ale baschetului european: “Având un buget mic am răsturnat carul cu niște rezultate spectaculoase”

Șerban Sere, președintele CSM Oradea, a intervenit la în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 24 octombrie, pentru a discuta cu realizatorii Răzvan Toma și Horațiu Sima, despre periplul european al CSM Oradea.

,,Am fost prima dată cu echipa de baschet masculin a clubului nostru la Cholet în Franța, unde am disputat primul meci din cadrul grupelor FIBA Europe Cup, în compania echipei gazdă, după care de la Nantes am luat avionul și am plecat spre Barcelona, unde am jucat cu echipa de polo, în turul 2 preliminar în calificările Champions League. 

Nu știu dacă știați, dar după fotbal, baschetul are cei mai mulți sportivi legitimați, este o disciplină extrem de spectaculoase în care se poate juca în orice curte de școală, în orice liceu, în orice parc, pentru că oriunde există un teren de baschet și este o disciplină care la nivel european și mondial este foarte populară. În altă ordine de idei, trecând la clubul nostru, am avut parte de o deplasare la Chole, echipa care are al doilea sau al treilea buget din Campionatul Franței, o echipă cu mare tradiție.

Dacă tot am vorbit despre tradiția sportului cu mingea la coș, pot să vă spun că Chole este o localitate cu 50 de mii de locuitori care respira baschet, o serie de legende ale acelui oraș au făcut pasul spre NBA, au academie foarte puternică, practic este un model de club de performanță, un model de bussines, iar tot ce se întâmplă acolo și am rămas profund impresionat de această organizație. Echipa dispune de un buget e vreo 6 milioane de euro, este o echipă extrem de valoroasă care va prinde semifinalele în această ediție de campionat.

Jocul propriu-zis a fost destul de dificil, am jucat bine o mare perioadă din joc, în sfertul 3 am reușit să egalăm, dar de acolo jocul s-a rupt, ei alcătuind o echipă redutabilă au reușit să facă diferența și să se impună în final. De altfel trebuie să recunoaște că Chole este prima favortă a acestei grupe și eu cred că una dintre candidatele la câștigarea trofeului FIBA Europe Cup. La noi bugetul este de 1,3 milioane de euro, nu este deloc mult, doar de 5 ori mai mult ca noi, dar am mai răsturnat carul cu niște rezultate spectaculoase dealungul participării noastre, chiar în ultima ediție am luat locul 5 în clasamentul final, acum doi ani locul 3, deci și noi avem o echipă redutabilă cu experiență în această competiție, dar vreau să vă spun că de mult timp nu am simțit o echipă atât de puternică cum am fost în acest joc”,  a spus Șerban Sere la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -