Sorin Cârțu vrea schimbarea regulamentelor: “E inadmisibil ca după 30 meciuri să nu retrogradeze nimeni. Ultimele 2 clasate la finalul sezonului regulat ar trebui să retrogradeze”

Sorin Cârțu, președintele Universității Craiova, crede că problemele precum cele prin care trece Gaz Metan Mediaș, unde jucătorii sunt neplătiți de luni bune și sunt blocați să plece către alte cluburi, ar putea fi evitate prin schimbarea regulamentelor.

Cârțu propune ca regulamentul să fie schimbat, iar conducerea echipelor să garanteze un fond, la începutul anului, care să garanteze că salariile tuturor vor fi plătite până la finalul campionatului.

“Normal ar fi ca finanțatorul sau patronul echipei, în momentul în care vine să țină o echipă și are zeci sau sute de miliao de euro, să facă un depozit la bancă înainte de începerea campionatului cu bugetul pe care îl susții că îl dai la echipă. Un depozit la care nimeni să nu intreă, sa nu abiă voie. În momentul în care se va întâmpla treba asta, jucătorii să-și ia de acolo, să ducă competiția la bun sfârșit.

Este inadmisibil în Divizia A, în 2022, ce li se întâmplă jucătorilor. Și ceea ce vine de acum încolo cu Mediaș, vin cu juniorii să joace… Unii când s-au dus acolo au pierdut puncte pentru că era o echipă de calitate. Păi ce formație faci tu acum, iei juniori? Sigur că este o facilitate pentru cei ce vor juca și nu este corect pentru competiție”, a spus Cârțu, la Sport Total FM.

Totodată, președintele Craiovei consideră că ultimele două clasate la finalul sezonului regulat ar trebui retrogradate automat.

“Din punctul meu de vedere, o mare problemă e când joci când joci play-off, play-out, în prima parte (n.r. sezonul regulat), e inadmisibil ca după 30 de meciuri să nu retrogradeze nimeni. Bun, nu iei decizia cine e campioană, că-s meciuri puține, dar ultimele 2 clasate să retrogradeze și după să joci mai departe”, a explicat acesta.

Discuția integrală poate fi ascultată mai jos:

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -