Simona Amânar: ”Rezultate cum au fost ale noastre, cu siguranță nu vor mai fi niciodată”

Simona Amânar, fostă multi campioană la gimnastică, a intervenit telefonic la radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Trafic Sport” din 18 iulie, pentru a discuta cu realizatorii Horațiu Sima și Răzvan Toma, despre situația actuală a gimnasticii românești.

De-a lungul carierei, a obținut 7 medalii olimpice și 10 medalii la campionatele mondiale de gimnastică, câștigând cu echipa României patru titluri mondiale consecutive. O săritură extrem de dificilă din gimnastică îi poartă astăzi numele, fiind executată în premieră de Simona Amânar la Jocurile Olimpice din 2000.

Gimnastică
Aur Atlanta 1996 sărituri
Argint Atlanta 1996 sol
Bronz Atlanta 1996 echipe
Bronz Atlanta 1996 individual compus
Aur Sydney 2000 echipe
Aur Sydney 2000 individual compus
Bronz Sydney 2000 sol

 

,,Am plecat de la Constanța pentru că primii pași i-am făcut în sala de gimnastică de-acolo. Aveam doar 6 ani când am început gimnastica, iar la 12 ani am plecat la Deva. Până la 12 ani primii pași au fost la Constanța alături de antrenori care au făcut tot posibilul ca eu să obțin cele mai bune rezultate. Nu o să le dau numele pentru că sunt foarte mulți și nu vreau să uit pe cineva, dar încă odată, sunt ceea ce sunt astăzi datorită celor cu care am lucrat, de la Constanța și până la lotul olimpic.

Am ajuns la Deva la 12 ani și de acolo am început 9 ani de lot. Pot să spun că am avut 9 ani de performanță și de rezultate frumoase. Am avut un colectiv foarte bun pentru că am fost o echipă frumoasă ceea ce mai rar vezi în ziua de astăzi, o echipă în care ne-am susținut și am trăit momente deosebite împreună. Într-adevăr au fost 9 ani grei, nu pot să zic că au fost ușori, cu bune și cu rele. Rezultate cum au fost ale noastre, cu siguranță nu vor mai fi niciodată pentru că s-au schimbat multe lucruri.

Astăzi s-a schimbat conducerea și au venit antrenori tineri, sportive tinere. Peste 6 zile începe Festivalul Tineretului European, unde avem 3 junioare care vor participa atât cu echipa la individual compus, cât și pe aparate. La întrecere vor participa 93 de sportivi de la mai multe sporturi și sperăm ca România să vină cu rezultate frumoase. Vor urma Campionatele Europene de gimnastică juniori și seniori.

Eu cred că vor veni încet-încet și rezultatele. Trebuie însă să lăsăm un pic gimnastica în pace și să nu o mai sufocăm cu întrebări că de ce nu mai avem rezultate și de ce nu mai avem o nouă Simona și o nouă Nadia”, a spus Simona Amânar la Radio Sport Total FM.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -