Rudel Obreja, despre existența unor arbitraje suspecte la JO din 2016

Rudel Obreja, fost președinte al Federației Române de Box, a intervenit la Radio Sport Total FM, în cadrul emisiunii „Bârfe și Sport” din 1 octombrie, pentru a discuta cu realizatorul Vasile Constantin, despre existența unor arbitraje suspecte de la JO de la Rio de Janeiro din 2016.

Richard McLaren, șeful anchetei independente comandate de AIBA, forul boxului mondial, susține că unele meciuri de la Rio de Janeiro 2016 au fost suspecte. Raportul relevă că manipularea și corupția au început înainte de Jocuri, iar fostul șef al AIBA, Wu Ching-Kuo, poartă responsabilitatea finală.

Un sistem de manipulare a meciurilor a existat în competiția de box de la Jocurile Olimpice de la Rio din 2016, a declarat joi, în raportul său, Richard McLaren, șeful anchetei independente comandate de AIBA, forul de conducere mondial al acestui sport.

În anul 2008, agenți de securitate și mai mari ai boxului mondial au năvălit în încăperea în care Rudel Obreja ținea o conferință de presă ad-hoc, iar organizatorii i-au stins lumina și i-au tăiat microfonul președintelui FRB, deoarece făcea niște dezvăluiri despre corupția din box.

,,Aș începe cu un vechi proverb românesc ‘Nimeni nu e profet în țara lui’, este un vechi proverb care confirmă că eu când spuneam lucrurile astea, naiv fiind, mi-am imaginat că voi fi susținut în România de oamenii de sport, de oamenii de box din țara asta. La scandalul pe care l-am declanșat la Beijing, mă bucur că țineți minte că mi-au stins lumina, că m-au dat afară din sală, eu fiind șeful turneului de box olimpic, cel care făcea lucrurile astea nu avea funcție, nu era enrolled în competiția olimpică atunci la Beijing.

Ce vreau să spun este că avocatul canadian a făcut aceleași tip de investigație la haltere cu dopajul. Dacă cineva poate pune la îndoială, sunt niște oameni imparțiali și fac asemenea audituri, trebuie dat crezare acestor investigații”, a declarat Rudel Obreja, la Radio Sport Total FM.

Obreja: ,,În AIBA este o corupție fără teamă!”

,,Aș vrea să vă reamintesc faptul că atunci când am așteptat susținere din partea mai marilor din sportului românesc, mă gândesc în primul rând la Octavian Morariu care era atunci președintele Compitetului Olimpic Român, care a ascuns mizeria sub preș și a făcut tot ce a putut să mă sape și să îmi submineze autoritate și să mă scoată de la FRB, împreună cu cei de la AIBA, care aveau evident interes, în schimbul promisiunii care s-a și materializat pentru Octavian Morariu, de a ajunge în CIO și în Comitetul Olimpic European, ceea ce s-a și întâmplat. M-au scos pe mine ca să tac din gură și ca să îmi închidă gura, pot spune că am fost sacrificat. Eu știu foarte bine ce s-a întâmplat acolo și am spus lucrurile astea atunci, în AIBA și Federația Boxului Amator este o corupție fără teamă și am argumentat. Corupție nu este doar în AIBA, corupție este peste tot.

Eu am fost unul dintre cei din prima linie care am luptat și l-am schimbat pe A. C., pakistanezul care conducea mafia boxului amator, care controla mafia boxului de peste 25 de ani”, a mai adăugat Rudel Obreja.

Întreaga discuție poate fi ascultată pe site-ul nostru, www.SPTFM.ro, accesând înregistrarea de mai jos.

[td_block_15 limit="9" custom_title="Articole Similare" f_header_font_size="15" f_header_font_weight="400" f_header_font_transform="uppercase"]
- Advertisement -